Cégvilág

20 ezres árakkal hódítana az új fapados

A svájci Baboo regionális légitársaság korábbi elnöke, Julian Cook bejelentette, hogy legkésőbb 2013-ban elindítja a FlyA elnevezésű hosszú távú fapados járatát – írja a Turizmus Online.

A tervek szerint a légitársaság Európa és az USA között két négyszáz fős A330-300-as géppel működtetne járatokat, hogy pontosan mely városok között, egyelőre nem derült ki.

Cook 2007-ben szállt ki a Baboo menedzsmentjéből, részvényeit 2008-ban maradéktalanul eladta, hogy pénzét egy új fapadosba fektesse. Véleménye szerint ötlete hiánypótló kezdeményezés, melynek az attraktív árai (egy útra szóló, adók nélkül 86 dollár, illetve 69 euró) minden bizonnyal komoly érdeklődést keltenek majd – tudósít a Turizmus Online.

Eredetileg Angliai bázisról terveztek repülni Indiába, Pakisztánba és a Távol-Keletre, de ennek az üzleti feltételei nem voltak megfelelőek, ezért a beruházók, akik között sok távol-keleti és USA-beli is van, inkább az USA keleti partjának célállomásait választották. A már üzemelő AirAsiax céget konkurenciának tekintik, lapértesülések szerint útvonalaikat a klasszikus 10 órás long-haul repülési idő helyett maximum 9 órára tervezik.

 

fapados légitársaság flyA baboo
Kapcsolódó cikkek