Cégvilág

"Motkány a világ ura" - A Jégkorszak lenyomta Pókembert

A Jégkorszak 4 – Vándorló kontinens első amerikai hétvégéjén a mozis toplista élére ugrott, igaz, nem gyűjtött be akkora bevételt, mint például a második rész.

A legújabb Jégkorszak mozi "mindössze" 46 millió dollárt gyűjtött bemutatkozó hétvégéjén az Egyesült Államokban, ezt a külföldi eredmények 95 millió dollárra tornázták fel. Az immár egy évtizede futó animációs mozisorozat negyedik részével mindenesetre elégedett lehet a 20th Century Fox, hiszen a korábbi külpiaci eredményekkel együtt eddig 339 millió dollárt szedett be a film. "Motkány uralja a világot" – fogalmazott az AP-nek Chris Aronson, a Fox disztribúció feje, a Jégkorszak franchise globálisan meghaladta a 2,2 milliárd dolláros bevételt és a legfrissebb mozitól mintegy 900 millió dollárt vár a stúdió. Aronson szerint kevés animáció képes ilyen egyenletes teljesítményre.

Ez a hétvége egyébként az animációról és a CG-ről szól, hiszen a Csodálatos Pókember szerezte meg a második helyet a második hétvégéjén, 35 millió dolláros bevétellel, míg a Mark Wahlberggel és egy beszélő mackóval operáló Ted 22,1 milliót kaszált a harmadik hétvégéjén, a harmadik helyért. A sort a negyedik helyen álló Merida, a bátor zárja 6,5 millió dolláros hétvégi bevétellel.

A Jégkorszak egyébként a harmadik animációs film, amely az első helyen debütál idén, A Jégkorszak és a Merida mellé a Madagaszkár 3 még most is befért a top 10 aljára, 3,5 millió dollárral. Paul Dergarabedian, a Hollywood.com elemzője ezzel kapcsolatban megjegyzi: ebből látszik, mennyire fontos a család, mint közönség, főleg a nyári szezonban. A szuperhősök szériáját a jövő héten a legújabb Batman film folytatja, amely az elemzők szerint az év egyik legnagyobb sikere lesz.

Pókember jégkorszak motkány
Kapcsolódó cikkek