Cégvilág

Itt a legdrágább a benzin - A 22. helyen áll Magyarország

A Bloomberg globális áttekintésében a puszta benzinárak rangsorolása mellett az átlagjövedelmeket és a benzinárakat is összevetette, eszerint az üzemanyagok magas árára panaszkodó amerikaiak valójában nem is fizetnek túl sokat a benzinért.

A hírügynökség hatvan ország adatait vetette össze, ezen a listán az Egyesült Államok csak a negyvenkilencedik helyen szerepel, míg az első helyet Norvégia foglalja el a nominális benzinárak tekinetében.

Ugyanakkor miközben az Észak-európai országban a napi átlagkeresetnek mindössze a 3,7 százalékát kellett egy gallon benzinért kifizetni, addig Indiában egy gallon benzin ára 37 százalékkal magasabb, mint egy napi átlagkereset.

Benzinár rangsor

1. Norvégia

2. Törökország

3. Izrael

4. Hongkong

5. Hollandia

6. Dánia

7. Olaszország

8. Svédország

9. Görögország

10. Egyesült Királyság

.

.

22 MagyarországJacob Corell, a Summit Energy szakértője úgy látja, az amerikai vásárlók főként azért panaszkodnak a benzinárra, mert az sokat változik a piaci folyamatokkal. A norvég lakosok számára viszont nehezebb lehet megemészteni azt a tényt, hogy Európa legnagyobb nyersolaj exportőreként ők fizetnek a legtöbbet az üzemanyagért.

Magyarország a 22. helyen végzett, a listán egyébként a Közép-európai országol közül csak Szlovákiában drágább a benzin, mint nálunk. A 36 dolláros napi átlagkeresetünk 29 százalékát kell elköltenünk egy gallon benzin megvásárlásakor, ezzel az kereseteket és benzinárakat párba állító "fájdalom a kutaknál" rangsor 15. helyére kerültünk. Ausztria a 27., Csehország a 28., Lengyelország pedig a 32. helyet éri el a Bloomberg adatai szerint.

2. Törökország

3. Izrael

4. Hongkong

5. Hollandia

6. Dánia

7. Olaszország

8. Svédország

9. Görögország

10. Egyesült Királyság

.

.

22 Magyarország -->

üzemanyag benzinár felmérés benzin legdrágább
Kapcsolódó cikkek