Cégvilág

Negyvenmillió forintot térítenek vissza vízórák "idő előtti" cseréje miatt Pécsen

Mintegy negyvenmillió forintot térít vissza tizenegyezer pécsi fogyasztónak a vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. azon vízórák idei cseréje után, amelyek érvényessége két évvel hosszabb lehetett volna egy szeptemberben életbe lépett kormányrendeletnek köszönhetően.


 A cég az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a visszatérítésről a városvezetés kérésére született döntés.
    Az ügyfelek novembertől, attól függően, hogy a mérők cseréjéhez mikor, milyen kedvezményt vettek igénybe, 1800 és 2850 forint közötti összegre számíthatnak.


    A társaság közölte: a mérésügyi jogszabály a mellékmérők vonatkozásában eddig hatévenkénti hitelesítést írt elő. Mivel a hitelesség évéhez kötődik, az érintett fogyasztók a szolgáltató értesítését követően megkezdték a műszerek cseréjét.
    Hozzátették: a hitelességi idő év közbeni és azonnali hatályú módosítása miatt azok, akik előre tervezve már az év első felében lecseréltették mérőiket, most vesztesnek érezhetik magukat. A cég indoklása szerint a mérők cseréjére költött pénz visszatérítésre vonatkozó intézkedésre azért van szükség, hogy a rendelet egyetlen fogyasztónak se okozzon hátrányt.

 

Tettye vízóra csere vízmű
Kapcsolódó cikkek