„A felvázolt forgatókönyv spekuláción alapul, és ténybelileg nem igaz” - így kommentálta hírügynökségek érdeklődésére a német Volkswagen autógyárcsoport egyik szóvivője az Automobilwoche című szaklap tudósítását, amely szerint a Volkswagen ősszel körülbelül 10 százalékkal csökkentené a termelését.


 A szóvivő azt mondta, hogy a csoport továbbra is eredményesen működik, habár a helyzet egyes térségekben feszült, és a következő hónapok jelentősen nehezebbek lesznek.

Vasárnap a Reuters hírügynökség is arról írt, hogy az európai tömegautó-gyártók felgyűrt ingujjal térnek vissza szabadságukról, készen arra, hogy üzemeket zárjanak be és embereket bocsássanak el megkésett igyekezetükben a költségek csökkentésére, mert erre szorítja őket az Európában szűkülő piac.

Az Opeltől, a Fiattól vagy a Peugeot-Citroentől elérően a Volkswagen egyelőre jól viselte a keresletcsökkenést: a kiszállítás éves összehasonlításban 5,9 százalékos első héthavi nyugat-európai visszaesését ellensúlyozta a több szállítás Ázsiába, Észak-Amerikába és Oroszországba. Így a Volkswagen az első hét hónapban 5,19 millió autót adott át világszerte, 9,1 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt.

Magyarországon a Volkswagen csoport a hozzá tartozó Audi márka győri gyára révén van jelen a termelésben.