Cégvilág

Az alapító család menti meg a Douglas áruházláncot

A kozmetikai láncot megalapító Kreke család kockázati tőkésekkel összefogva 1,5 milliárd euróért megvásárolja a Douglas többségi részesedését, ezzel biztosítva látszik a nehézségekkel küzdő cég jövője.

A Kreke család és az Advent kockázati tőketársaság egy közös holdinggal vásárolja meg a Douglas részvényeinek 50,5 százalékát. A cégben az Advent 80, a Kreke család tagjai pedig 20 százalékot birtokolnak, az állítólagosan a nagyrészvényesek által is támogatott felvásárlás során részvényenként 38 eurót, a pénteki zárónál 9,2 százalékkal magasabb árat kínálnak a kozmetikai láncért.

A Douglas részvényei 7,8 százalékot erősödtek a hírre, Henning Kreke, a Douglas vezérigazgatója a Reutersnek úgy fogalmazott: együtt szeretnék továbbvinni a cég sikerét, ahogyan eddig.

A most 71 éves Jörg Kreke által családi vállalkozásból felépített lánc jelenleg mintegy kétezer üzlettel rendelkezik Európában. A Douglas néven futó kozmetikai ág mellett a cégcsoporthoz tartoznak a Thalia könyvesboltok, a Christ ékszerészetek, az AppelrathCuepper ruházati üzletek és a Hussel édességboltok. A gondot a Thalia okozta: az Amazonhoz hasonló online könyváruházak jelentette konkurencia miatt a szektor az év első kilenc hónapjában 73 millió eurós üzemi veszteséget termelt. A Kreke család közlése szerint az új főtulajdonos támogatja az áruházak restrukturálását, csakúgy, mint a hasznot termelő Douglas parfüméria terjeszkedését.

felvásárlás douglas kreke
Kapcsolódó cikkek