Cégvilág

Nokia-vezér: Nem igaz, hogy keresztbe tett nekünk a Microsoft

Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója cáfolta, hogy a fő partner Microsoft kárt okozna a cégnek azzal, hogy maga is gyárt Windows Phone operációs rendszerrel futó telefonokat.

A finn óriáscég stratégiájának fontos része, hogy a telefon üzletágban a hangsúlyt teljes mértékben a Windows-ra helyezi. Ugyanakkor ez a különleges kapcsolat egyelőre nemigen fizetődött ki a Nokia számára és a helyzet még kevésbé lesz kedvező, ha a Microsoft maga is gyárt okostelefonokat – írja a BGR News.

Ugyanakkor Stephen Elop a GigaOM-nak adott interjújában cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, a vezérigazgató azt állítja, hogy a Nokia továbbra is előnyben van azzal, hogy meg tudja különböztetni magát a piacon. Elop szerint lehetséges, hogy a Microsoft a jövőben kizárólagos hozzáférést biztos a cég számára a Windows Phone bizonyos elemeire, bár erre eddig nem volt példa. A vezérigazgató szerint a Nokiának bizonyos szerződésben rögzített jogai vannak a Windows Phone exkluzivitását illetően, de hogy ezek mik, arról a menedzser nem beszélt.

Windows Phone Nokia Microsoft stephen elop
Kapcsolódó cikkek