Cégvilág

Török cégek is segítenék a sármelléki reptér fejlesztését

Török cégek kapcsolódnának be a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésébe. A sármelléki Hévíz-Balaton Airport -korábban FlyBalaton- működtetésére idén létesítette a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t a város, ami száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég.

A reptér is az egyik tárgyalási alap volt a török és magyar üzletemberek számára szervezett hévízi találkozón, aminek központi témái a magyar török gazdasági kapcsolatok, együttműködési lehetőségek voltak.

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport Kft. fontos szerepet vállal a balatoni régió idegenforgalmának fejlesztésében. Nemcsak az északi, hanem a déli part települései is minél több repülőn érkező turistát szeretnének fogadni.

Papp Gábor polgármester arról is beszélt: a találkozó nem titkolt célja a mindkét fél számára előnyös üzleti kapcsolatok kezdeményezése. 2012-ben például csak alig kétszáz török turista fordult meg a Balaton térségében - mutatott rá. A találkozótól éppen a turizmus, emellett a Hévíz-Balaton Airporttal kapcsolatos fejlesztések, illetve az ingatlanfejlesztések területén várnak előrelépést - olvasható a város honlapján. A sajtóközlemény szerint: a repülőtér tervei között szerepel be- és kiutaztatási céllal charter járatok indítása, melyek lehetséges célpontja Törökország.

A találkozón a felek annak lehetőségeiről is tárgyalnak, hogy a reptér-üzemeltetésben tapasztalatokkal rendelkező török cégek miként tudnak bekapcsolódni a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéseibe. Suat Karakus, a Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a török befektetői jelenlétről szólt: jelenleg hétszáz török cég működik Magyarországon.
A két ország között az elmúlt évben 1,8 milliárd forintos áruforgalmat realizáltak, a forgalom az idei év első félévében jelentősen növekedett, ugyanis 1-1,2 milliárd forint körül alakult.

Sármellék Hévíz-Balaton Airport reptér
Kapcsolódó cikkek