Cégvilág

A negyedik mobilcéget okolja az Alcatel szenvedéséért Párizs

Arnaud Montebourg, az ipari termelés helyreállításáért felelős miniszter az olcsó mobilszolgáltatások elterjedését hibáztatja a francia Alcatel gyengélkedéséért.

Az Alcatel októberben több mint 1400 dolgozó elbocsátását jelentette be Franciaországban, ezzel a teljes alkalmazotti állomány tizenöt százalékot csökkent. Arnaud Montebourg, az új francia kormány minisztere elődjét és az olcsó mobiltelefóniát tartja az elsődleges felelősnek az ügyben, mondván: az előző kabinet destabilizálta a szektor helyzetét és az Alcatelt olyan versenytársakkal állította szembe, mint a kínai Huawei és ZTE.

A Les Échos által idézett nyilatkozat szerint Montebourg leszögezi: nem a negyedik mobilszolgáltató, a Free tehet arról, hogy François Fillon a negyedik mobilszolgáltató számára is működési engedélyt adott, de a jelenlegi kormánynak lépéseket kell tennie a helyzet kiegyenlítésére. A tárcavezető indoklása szerint az árháború jó ötletnek tűnik, de komoly szociális árat kell fizetni érte. A lap megjegyzi, hogy januári bevezetésekor Montebourg a Twitteren üdvözölte a Freet, megjegyezve, hogy a cég alapítója a korlátlan hívásokat biztosító csomagjával többet tett a franciák vásárlóerejének helyreállításáért, mint Nicolas Sarkozy öt év alatt.

 

alcatel Franciaország
Kapcsolódó cikkek