Cégvilág

Azonnali előfinanszírozás a kibocsátott számlákra - Jön a GF Faktor

A közel 100 millió forintos induló tőkével létrehozott GF Faktor Zrt. a hazai kis- és közepes vállalkozások számára kíván pénzügyi megoldásokat biztosítani többek között a vevői számlák előfinanszírozására és a kintlévőségek portfólió szintű kezelésére.

"A vállalati finanszírozásban a banki hitelezés visszaszorulóban van, az MNB adatai szerint az első félévben jelentősen, mintegy 211 milliárd forinttal csökkent a bankrendszer vállalati hitelállománya. A visszaszoruló hitelezés mellett pedig általánossá vált az igény, hogy a szállítók egyre hosszabb fizetési határidővel állítsák ki a számláikat, ami még kedvezőtlenebb likviditási helyzetbe hozza őket" – mondta Baltay Zsombor, a GF Faktor Zrt. vezérigazgatója.

A GF Faktor Zrt. - a GRENKE-csoport nemzetközi tapasztalatainak felhasználásával - egyedi megoldásokat dolgozott ki a likviditási problémák kezelésére. A kibocsátott számlákat a befogadást követően azonnal előfinanszírozzák megbízóik számára. Ezzel a megoldással a vállalkozások jelentősen javíthatják likviditási helyzetüket és erősíthetik pénzügyi mutatóikat. Amennyiben a számla esedékessé válik, a megbízóval előre egyeztetett, összehangolt felszólítási eljárás kezdődik, melyre az ügyfél bármikor hatással lehet. Emellett a GF Faktor a teljes körű portfólió-menedzsment keretében folyamatosan figyelemmel kíséri a megbízók vevőinek hitelképességét, fizetési morálját, így azok mindig tisztában lesznek megrendelőik pénzügyi helyzetével.

A GRENKE-csoportról

A Wolfgang Grenke által 1978-ban Baden-Badenben alapított vállalatcsoport szolgáltatásai – bérlet, lízing, bank és faktoring – Írországtól Svájcon át Lengyelországig az egész európai piacon keresettek a középvállalatok körében. A Grenkeleasing AG Group részvényeit 1997-ben vezették be német tőzsdére, a Standard & Poor’s hitelminősítő általi hosszú távú besorolása 2003 óta BBB+ stabil kilátással.  A cég 2011-ben 92,6 millió euró nettó árbevétel mellett 39,2 millió euró profitot könyvelt el.

A GRENKE-csoport 2006 óta van jelen hazánkban, Baltay Zsombor ekkor hozta létre az irodai alkalmazások finanszírozására szakosodott Grenkeleasing Magyarország Kft-t. Németország és Svájc után Magyarország lett a harmadik olyan ország, ahol a vállalat a faktoring tevékenységgel is megjelenik.

 

számla faktoring gf faktor előfinanszírozás frenke
Kapcsolódó cikkek