Cégvilág

Januártól bezár a magyarországi Bricostore-lánc

Lapunk értesülése szerint a Bricostore barkácshálózat bejelentette: január elsejétől megszünteti magyarországi hálózatát.

A francia Bresson család tulajdonában lévő kilenctagú magyarországi Bricostore-lánc évek óta nem mozdul és nem nyilatkozik. Romániában viszont annál inkább aktív és folyamatosan bővül a hálózat.

Nálunk utoljára 2007 decemberében nyílt új Bricostore, mégpedig Miskolcon, ahol már volt OBI és Praktiker áruház. Akkoriban 12 tagú hálózat létrehozása volt a terv. Tudomásunk szerint ennek érdekében a válság előtt telkeket vettek Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Nyíregyházán.

Kérdéses ugyanakkor, hogy mi lesz az áruházak sorsa, hiszen ezen a piacon az amúgy is veszteséges konkurens láncok nem látják a bővülés lehetőségét.

A Bresson vállalat 1977-ben nyitotta meg első, nagy alapterületű barkácsáruházát Euroloisirs néven, és bútoráruházát, mely BUT néven lett közismert. E bútoráruház-lánc napjainkban is működik Kelet-Franciaországban (Chaumont és Langres).A Bricostore barkácsláncot pedig 1991-ben hozták létre. A Bricostore Holding S.A.S. 1997-ben jött Magyarországra és 7000-12 000 négyzetméter eladóterületű Bricostore áruházakat létesített a nagy hipermarketek szomszédságában.

A Bricostore Holding S.A.S. 1997-ben jött Magyarországra és 7000-12 000 négyzetméter eladóterületű áruházakat létesített a nagy hipermarketek szomszédságában.

bezár BricoStore magyarországi
Kapcsolódó cikkek