Cégvilág

Leépít a Flextronics - 1100-an kerülnek utcára Zalaegerszegen

A szeptemberben tervezett hatszázzal szemben 1100 dolgozóját bocsátja el zalaegerszegi gyártóüzeméből három ütemben a Flextronics International. Zalaegerszegen tavaly decemberben már volt egy közel ezerfős létszámú leépítés, majd idén tavasszal egy újabb csaknem 600 embert küldtek el.

A 950 fizikai dolgozó és 150 szellemi alkalmazott hétfőtől kapja meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat, decemberben 800 ember, januárban és februárban pedig 150-150 ember távozik a két zalaegerszegi gyárból.

A mostani elbocsátásokra tulajdonképpen már készült a vállalat. A 2010 március végén zárult üzleti évben még további volumen növekedést várt a cég a zalaegerszegi telephelyen gyártott többfunkciós mobiltelefonok terén. Idén áprilisban azonban a mérleg kiegészítő mellékletében már azt írták, hogy "Telekommunikációs partnerünknek előállított termékek részben a válság hatására mind Európában, mind a tengerentúlon piacot veszítettek el.

E gazdasági hatás jelentősen befolyásolta a társaságunktól megrendelt termékek számát. Emiatt a társaság folyamatosan optimalizája a dolgozói létszámot." A világ harminc országában termelő szingapúri székhelyű Flextronics multinacionális elektronikai cég Magyarországon több telephelyen – Budapesten, Sárváron, Pécsett, Tabon és Zalaegerszegen – körülbelül tízezer embert foglalkoztat.

Az 500 fős sárvári számítástechnikai üzemben viszont jól mennek a dolgok, hiszen a jövőben új termékeket is gyárthatnak a kínai Lenovo számára, amely  három éve hazánkból szolgálja ki a teljes európai piacot.

leépít Zalaegerszeg Flextronics
Kapcsolódó cikkek