Cégvilág

Új főigazgató 32 kórház élén - Majdnem teljes a fejcsere

Harminckét kórház élére neveznek ki napokon belül új vagy régi-új főigazgatót, miután hosszú vajúdás után végre döntés született a még július 29-én kiírt pályázatokról.

Az államosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) összesen negyvenhét kórház főigazgatói posztját hirdette meg, de 15 esetben mostanáig nem sikerült döntést hozni. Ezek közül 11 helyen 30 napon belül új pályázatot írnak ki, négy intézménymént viszont az óta másikba integráltak, ezért azoknál már nincs szükség főigazgatóra.


Sajtóinformációk szerint a kormányon belül is komoly viták folytak az új kórházigazgatók személyéről, ezért bár az eredeti tervek szerint november elsejével kellett volna kinevezni őket, csak ma hirdették ki a névsort.

A tizenegy, még függőben lévő főigazgatói posztot kivéve az év végéig lezárul a vezetőváltás az államosított kórházak élén. A januárban átvett megyei és fővárosi kórházak közül huszonhárom élére augusztustól neveztek ki új főigazgatókat, most pedig a legtöbb városi kórház is új vezetőt kapott.


A Magyar Kórházszövetség már a vezetőváltás meghirdetésekor annak a véleményének adott hangot, hogy nem a legszerencsésebb olyankor kapitányt cserélni egy hajón, amikor éppen komoly manővereket kell végrehajtani, az egészségügyi intézmények átszervezése ugyanis önmagában jelentős adminisztrációs és szervezési terhet ró a kórházakra.

Kórházsövetség főigazgató kórház
Kapcsolódó cikkek