Cégvilág

A magyar IKEA-nál nem találtak lóhússzármazékot

A magyarországi IKEA-ban árusított élelmiszerekben nem találtak lóhússzármazékot - közölte az MTI megkeresésére hétfőn az IKEA Magyarország.

A csehországi IKEA áruházlánc éttermeiben árusított húsgolyókban, valamint a Lengyelországból importált hamburgerpogácsákban is kimutattak lóhúst a szúrópróba-szerű ellenőrzések során.

Magyarországon két vizsgálatot is elvégeztek: mind a svéd húsgolyókat, mind a Svéd Finomságok Boltjában forgalmazott termékeket vizsgálták. Mindkét teszt eredménye negatív lett - derül ki a közleményből.

Az IKEA azonnali hatállyal beszüntette az érintett húsgolyó árusítását Csehországban és a további, esetleg érintett országokban (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Franciaország, Egyesült Királyság, Portugália, Olaszország, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Görögország, Ciprus, Írország). "Ugyanakkor, ahogyan említettük, a Magyarországon forgalmazott termékekben nem találtak lóhússzármazékot" - erősítik meg a közleményben.

Az IKEA hangsúlyozza, hogy a cég elkötelezett a kiváló minőségű, egészséges és biztonságos élelmiszerek forgalmazása mellett, és komolyan veszi a csehországi hatóságok vizsgálati eredményeit, ezért döntöttek a termék eltávolításáról az IKEA üzleteiben található Svéd Finomságok Boltjaiból.

Az IKEA Csoport már két héttel ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett minden, a kínálatban szereplő húsárura. Tizenkét mintánál nem találtak lóhúst. Most újabb teszteket kezdeményezett a cég azon a húsgolyón, amelyben a csehországi hatóságok lóhús nyomait fedezték fel. A napokban várják ezek eredményét.

A cég nem tolerál olyan összetevőket, amelyek nem szerepelnek a receptjeikben, és mindezt meghatározott követelmények, igazolások és ellenőrzött laboratóriumok által végzett termékelemzések biztosítják - fogalmaztak.

IKEA fasirt
Kapcsolódó cikkek