Cégvilág

Rogán: A következő fűtési szezonig tovább csökkentjük az árakat

Szeretném azt üzenni az összes lobbistának, teljesen felesleges azt gondolni, hogy a kormánypártok nem akarják folytatni a rezsicsökkentést. Akarják, és fogják is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetőjével készült interjúból kiderül, hogy a tervek szerint még a tavasszal sor kerülhet a víz- és a csatornadíj, továbbá a szemétszállítás árának tízszázalékos csökkentésére, a következő fűtési szezon kezdetén pedig jöhet a villamos energia, a gáz és a távhő árának második lépcsőben történő mérséklése.

A ma kezdődő Fidesz-KDNP frakcióülés legfontosabb témája a rezsicsökkentés folytatása lesz – mondta Rogán Antal. „Egyrészt meghallgatjuk a kormány, illetve a Németh Szilárd vezette fideszes munkacsoport beszámolóját arról, hogyan sikerült a gyakorlatban megvalósítani a gáz, a villamos energia és a távhő árának tízszázalékos csökkentését” – tette hozzá.

A frakció dönteni fog arról a törvényjavaslat-tervezetről, amely egyszerűbb, a fogyasztók számára áttekinthetőbb számlázási rendszert ír elő, és amely erősíti a fogyasztói jogokat, jegyezte meg.

„Másrészt a Fidesz elnöksége a víz- és csatornadíj, továbbá a szemétszállítás árának tízszázalékos csökkentésének megtárgyalására tett javaslatot a frakciónak” – hangsúlyozta Rogán. Szerinte biztos, hogy ez nagyon komoly vitát fog kiváltani a képviselők között, elsősorban azért, mert az érintett szolgáltatócégek között több olyan is van, amelyik részben önkormányzati tulajdonban vagy fenntartásban van, a frakcióban pedig meglehetősen sok polgármester foglal helyett. „Nyilvánvaló, hogy ezeknek a cégeknek a nyereségét érinteni fogja, hogy csökkenteni kell a víz- és a csatornadíjat, továbbá a szemétszállítás árát. Abban viszont biztos vagyok, hogy hosszú vita elé nézünk, de a frakcióülés a végén döntést fog hozni ebben a kérdésben” – vélte.

„Több dolog is lehetőséget teremthet arra, hogy a következő fűtési szezon kezdetén tovább csökkenjenek az árak” – hangsúlyozta Rogán. Az E.On gázüzletágának átvételével például a kormányzati szektor Magyarország egyik meghatározó gázkereskedőjévé válhat – magyarázta. „Lehetőségünk lesz arra is, hogy bizonyos értelemben kicsit a gáz kínálati oldalát is befolyásolni tudjuk. Ez egy olyan pozíció, amely nemcsak az ország energiabiztonságát erősíti, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a fogyasztóknak kedvezőbb áron lehessen kínálni ezeket a szolgáltatásokat” – mondta.

Rogán Antal vízdíj rezsi távhő csökkentés csatornadíj díjak
Kapcsolódó cikkek