Cégvilág

Több mint egymillió eurót kap a Masterplast

A tavaly szeptemberi nagyváradi raktártűz kapcsán közel 1,1 millió eurós rendkívüli bevételhez jut a Masterplast Nyrt. a második negyedévben. A társaság az Allianz Biztosítótól 1,06 millió eurós kártérítést kap, a fennmaradó rész pedig a még hasznosítható épületelemek értékesítéséből jön majd.

A Masterplast Nyrt. nagyváradi raktárát érintő tűzeset miatt keletkezett kár értéke 1,3 millió euró volt. A lefolytatott vizsgálat eredményeként megegyezés jött létre a társaság és az Allianz Biztosító között a kárrendezésről. Ennek értelmében az Allianz Biztosító 1,06 millió eurónyi kártérítést fizet ki a társaság részére – írja közleményében a cég. További kisebb bevételt jelent a vállalat számára a leégett raktárépület még hasznosítható épületelemeinek értékesítése. A közel 1,1 millió eurónyi rendkívüli bevétel a II. negyedév során várható.

A Masterplast Nyrt. nagyváradi raktárbázisán keletkezett tűz nem okozott fennakadást a társaság romániai partnereinek kiszolgálásában. A logisztikai feladatokat a vállalat két másik romániai telephelyéről (Sepsiszentgyörgy, Bukarest), Magyarországról, illetve egy Nagyváradon bérelt raktárból oldották meg. Jelenleg a Masterplast Nyrt. vizsgálja, hogy a kártérítési összeg beérkezése után újjáépíti–e a korábbi telephelyét vagy bérleményben folytatja tovább nagyváradi tevékenységét.

Masterplast
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek