Cégvilág

Megint Nyerges csapatára esett a Szerencsejáték Zrt. választása

Megint egy szolnoki sportegyesülettel, ezúttal a Szolnoki Vízilabda Sport Club Kft-vel kötött szponzori szerződést a Szerencsejáték Zrt..

Az állami cégtől 60 millió forintot kap a Nyerges Zsolt Közgép-elnökhöz köthető csapat. Legutóbb a Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda csapatot működtető Szolnoki Olaj KK Kft-vel is hasonló összegű szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. A rekordot azonban továbbra is a tavaly augusztusi 250 millió forintos adomány tartja, amit az FTC kapott közérdekű célok megvalósításához. A Szerencsejáték Zrt. azonban természetesen egyéb célokat is támogat, például számos egészségügyi alapítványt.
Van miből adakozni, hiszen tavaly 17,8 százalékos növekedéssel 213,3 milliárd forint nettó árbevétellel zárt. Ez abszolút rekord, hiszen már a 2011-es 181 milliárd forint is az volt.

„Társaságunk közvetlen, saját döntésen alapuló támogatást is nyújt szponzoráció és mecenatúra formájában. A Tulajdonos által elfogadott üzleti terv alapján 2012-ben a szerencsejáték árbevételi terv 0,75 százaléka került ilyen célra felhasználásra. Az elmúlt évben 130 adomány és 10 szponzori szerződés jött létre 1 278 millió forint értékben, kiemelten a sport, az egészségügy és a kultúra területén. A Szerencsejáték Zrt. tavaly 598 millió forintot fordított közvetlen célú sporttámogatásra” – olvasható a cég 2012-es jelentésében. Ez az összeg 2010-ben még csak 71 millió forint, 2011 pedig már 338 millió forint volt. A növekedés motorja a Tippmix és a lottó. A sportfogadás 51,2 milliárd forintos árbevétele 24 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek