Cégvilág

Az új iPad fellendítheti az Apple-t

Holnap mutatják be a legújabb Apple terméket, az iPad Minit, ami a cég képviselői szerint fellendítheti a jobb napokat is megélt Apple technológiai óriást. Az elmúlt években a konkurens cégeknél sorra megjelenő táblagépek jelentős mértékben csökkentették az Apple forgalmát és népszerűségét, így az új terméküktől a piaci stabilitást várják – írja a Bloomberg.

Várhatóan kedden jelenik meg a legfrissebb iPad Mini, ami vékonyabb az előzőeknél, és a 9,7 hüvelyknyi iPad modelljüket is új formában kínálják a közönségnek.

Az új termékek ára egyenlőre ismeretlen, de ha az Apple követi az előző táblagépek árszínvonalát, akkor 4-500 dollárról kezdődhetnek az új modellek. Jelenleg egy iPad Mini 329 dollárért érhető el az Egyesült Államokban.

Az Apple olyan cégekkel versenyez, mint a Samsung vagy a Nexus, akik szintén jó minőségű táblagépükkel szorították sarokba az Applet. Annak ellenére, hogy az amerikai nagyvállalat a világon eladott tabletek 33 százalékát tudhatja magáénak, ez a tavalyi évhez képest jelentős mértékben csökkent, hiszen 2012-ben a piac 60 százalékát uralták.

Apple iPad
Kapcsolódó cikkek