Cégvilág

Gondokkal küzd a Peugeot-Citroen

Folytatódott a komoly gondokkal küszködő PSA Peugeot-Citroen francia járműgyártó árbevételeinek csökkenése a harmadik negyedévben, részben az európai piac további zsugorodásának hatására.

A cég azt közölte szerdán, hogy a szeptember végéig tartó három hónapban a járműeladási árbevétel 3,7 százalékkal 12,1 milliárd euróra csökkent, a személyautók értékesítéséből származó bevétel 5,8 százalékkal 8 milliárd euróra esett.

    A francia autógyár tavaly drasztikus takarékossági tervet fogadott el, amelynek részeként 11 200 állást szüntetnének meg jövő májusig. A konszernt különösen súlyosan érinti az európai autópiac válsága, 2012-ben fennállásának legnagyobb veszteségét szenvedte el.

A kemény takarékossági intézkedések eredménye kezd megmutatkozni, az első félévben az egy évvel korábbi felére, 426 millió euróra csökkent a PSA Peugeot Citroen nettó vesztesége. Az árbevétel ugyanakkor 7,5 százalékkal, 18,7 milliárd euróra esett. A PSA Európa második legnagyobb autógyára az eladott gépkocsik számát tekintve.

Citroen Peugeot autó
Kapcsolódó cikkek