Cégvilág

Növekedett a Wal-Mart profitja

Növekedett a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, az amerikai Wal-Mart októberben zárult harmadik negyedéves profitja. A nyereség éves összevetésben 2,8 százalékkal 3,74 milliárd dollárra emelkedett, de a 115,69 milliárd dolláros bevétel kevesebb lett a vártnál.

A Wal-Mart vezérigazgatója Mike Duke szerint a kiskereskedelmi piacon továbbra is nagyon éles a verseny. A harmadik negyedévben (az üzemanyag eladásokat nem számolva) 0,1 százalékkal csökkentek a Wal-Mart eladásai amerikai üzleteiben. 2012 harmadik negyedévében még 1,7 százalékkal bővültek az eladások.

A Wal-Mart ügyfélkörét érzékenyen érinti a lassú és a magas Piaci elemzők szerint a lakossági fogyasztás egészen decemberig alacsony szinten maradhat az Egyesült Államokban. A Wal-Mart a karácsonyi szezonban leárazásokkal és akciókkal igyekszik majd megtartani, és ha lehet, növelni a vásárlói számát.

A belföldi amerikai piac mellett a Wal-Mart növeli nemzetközi jelenlétét is. A nemzetközi értékesítései csak 0,2 százalékkal emelkedtek, de az áruházlánc éppen újratervezi az üzleti stratégiáját, hogy külföldön is erős növekedést érjen el. Októberben a Wal-Mart elhalasztotta belépését az indiai piacra, és elhatározta, hogy Kínában és Brazíliában bezár összesen 50 alulteljesítő üzletet.

Az amerikai kiskereskedelmi lánc csökkentette a teljes évre várt nyereségét. Korábban részvényenkénti 5,10-5,30 dollár közöttire várták a profitot, de csütörtökön ezt már részvényenkénti 5,11-5,21 dollárra becsülték.

wall-mart
Kapcsolódó cikkek