Szekszárd Tolna megyében nagy népszerűségnek örvendenek a halételek, és így van ez az egész régióban. Egy közelmúltban készült felmérés szerint a Dél-Dunántúlon a halfogyasztók aránya 76 százalék, és a fővárosban a legkisebb a halrajongók tábora, itt a válaszadók 57 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen fogyaszt halhúst. A felmérés eredményei azonban nem tükröződnek a valóságos fogyasztásban. Annak ellenére, hogy a hal kedveltsége igen magas, a megkérdezettek többsége évente egyszer-kétszer eszik halat, azt is többnyire karácsonykor, illetve néha hétvégenként halászlé formájában. Ennek oka nem is annyira anyagi jellegű – hiszen a hal olcsóbb, mint a sertéshús –, inkább a szokásokban keresendő. Japánban, ahol naponta fogyasztanak nyersen vagy sütve halat az emberek, húsz évvel magasabb az átlag életkor mint nálunk.
Idehaza a karácsonyi asztalon szinte kötelező a halhús, ilyenkor néhány nap alatt annyi pikkelyest adnak el a boltokban, amennyit év közben egy átlagos hónapban szoktak. Binder Zoltánné, a szekszárdi Binder Halbolt egyik vezetője elmondta, még mindig a ponty számít a legnépszerűbb halnak, ezen kívül még a szürkeharcsa keresett. Sokan szeretik vegyíteni a levesbe a különféle halfajtákat. Sütéshez inkább a kárászt és az amurt ajánlja, de jó választás a busa is. A csukát nehéz beszerezni, a süllő drága, és tárolni sem könnyű, de az igény is kicsi ezekre, csakúgy, mint az olcsóbb halakra. A bolt egyébként a nyáron új helyre, a szekszárdi kisiparos udvarba költözött, mivel a piacot átépítik. A vevők most már odatalálnak az egyébként szebb és tágasabb üzletbe. A kínálat változatlan, a halat tisztítják, és kérésre szeletelik is, és Binderéknél a tésztától a porokig minden megtalálható, ami egy ínycsiklandó halétel elkészítéséhez szükséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.