BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezt a tortát meg kell kóstolni

Kerek és édes, krém is van benne – tortát minden karácsonyi asztalra készíteni kell. Ajánlatainkból bátran választhat

A legtöbb háziasszony tart a tortakészítéstől. Pedig az is csak egy sütemény, ami annyiban más, mint a társai, hogy kerek formában készül. Finom krém kerül bele és a tetejére is – ettől különleges. A legegyszerűbb piskótalapból is gyönyörű tortát varázsolhat, ha van kéznél egy kis tejszínhab, marcipánrózsa és cukorgyöngyök. Ne sajnálja az időt a díszítésre – így lesz ünnepi.

A tortában az a jó, hogy akár előző nap is megsütheti, összeállíthatja, mert hideg helyen eláll másnapig. Így a karácsonyi főzés során az édességgel már nem kell törődnie – ezért praktikus.

Ha szeretné meglepni a családját, válasszon ajánlataink közül. Talál egyszerű, gyorsan elkészíthető túrótortát sok mazsolával, érdekes és habos-krémes kávétortát, valamint maradék kalácsból összeállítható almás tortát is. Bármelyikre esik választása, biztos sikert arat majd a karácsonyi vacsorán. Próbálja megcsinálni, még van 10 napja karácsonyig.

Almakrémes kalácstorta

Hozzávalók 12 szelethez: 80 dkg alma, 5 dkg mazsola, 15 dkg cukor, 1 mk. őrölt fahéj, 40 dkg kalács,

A krémhez: 2 dl almalé, 1 dl tej, 4 dkg étkezési keményítő, 15 dkg cukor, 3 dl tejszín.

Elkészítés:

1. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, az almacikkeket felszeleteljük, majd forró vízben, a mazsolával együtt, 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük.

2. A krémhez az almalevet és a tejet felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, a tejes léhez öntjük, és sűrűre főzzük. Kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ha kihűlt, belekeverjük a cukrot.

3. Az almákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk.

3. A kalácsot 5-6 mm vastagra szeleteljük, és zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenypben (vagy kenyérpirítóban). Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakjuk a pirított kalácsszeletek felével, majd rátesszük az almát. Tömörítjük, és betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük. Erre rákenjük a krémet, keveset hagyhatunk ki a díszítéshez. A hűtőben 1 órán át pihentetjük, díszítjük, majd szeleteljük.

1 szelet: 370 kcal





A krémhez: 2 dl almalé, 1 dl tej, 4 dkg étkezési keményítő, 15 dkg cukor, 3 dl tejszín.

Elkészítés:

1. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, az almacikkeket felszeleteljük, majd forró vízben, a mazsolával együtt, 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük.

2. A krémhez az almalevet és a tejet felforraljuk. A keményítőt kevés vízben elkeverjük, a tejes léhez öntjük, és sűrűre főzzük. Kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ha kihűlt, belekeverjük a cukrot.

3. Az almákat összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk.

3. A kalácsot 5-6 mm vastagra szeleteljük, és zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenypben (vagy kenyérpirítóban). Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakjuk a pirított kalácsszeletek felével, majd rátesszük az almát. Tömörítjük, és betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük. Erre rákenjük a krémet, keveset hagyhatunk ki a díszítéshez. A hűtőben 1 órán át pihentetjük, díszítjük, majd szeleteljük.

1 szelet: 370 kcal Sült túrótorta Hozzávalók kb. 12 szelethez: 6 tojás, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek. étekezési keményítő, 12,5 dkg vaj, 1 kg túró, 1-1 citrom és narancs, 6 dkg búzadara, 5 dkg mazsola.

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a puha vajjal simára keverjük.

2. A túrót villával áttörjük. A citromot és a narancsot megmossuk, héjukat belereszeljük a túróba. Fél citrom levét belecsavarjuk. Hozzáadjuk a búzadarát, a mazsolát, majd hozzákeverjük a tojássárgájás krémet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a masszát, kb. 40 percig sütjük.

4. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd levesszük a tortaforma szélét, és a tortát felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

1 szelet: 329 kcal Tejszínes kávétorta Hozzávalók kb. 12 szelethez: 20 dkg liszt, 1 ek. kakaópor, 1 cs. sütőpor, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 dl erős feketekávé, 1 ek. zselatinpor, 4 dl tejszín, 1 ek. porcukor, 1 kk. azonnal oldódó kávépor.

Elkészítés:

1. A lisztet elkeverjük a kakóporral és a sütőporral. Kivajazunk, kilisztezünk egy kerek, kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojást a cukorral habosra felverjük. Hozzáadjuk a feketekávét, majd óvatosan lisztes keveréket. A tésztát a formába öntjük, és a sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

2. A zselatinport beáztatjuk. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és kettéosztjuk. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük (nem főzzük!), hagyjuk langyosra hűlni. A zselatint az egyik fél adag tejszínhabbal még egy percig habosítjuk.

3. A megsült piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselatinos tejszínhabbal. Ráborítjuk a másik lapot, a tetejére tesszük maradék tejszínhabot, és megszórjuk a porcukorral. Fél órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk a kávéporral.

1 szelet: 340 kcal-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.