A gyulai gasztronómiai hagyományok mentén hozta létre kistermelőként a Gyulai Kolbászmanufaktúrát a közelmúltban Dinya Imre.
– A megyében kifejezetten sokan foglalkoznak ezzel a tevékenységgel, Gyulán viszont talán kevesebben – nyilatkozta lapunknak Dinya Imre. Mint elmondta, a túlkínálat ellenére is úgy érzi, hogy vannak még üres piaci szegmensek. A hentes végzettséget közel három évtizede megszerzett szakember kiemelte: az egész ágazat számára fontos lenne, hogy Gyulán ismét létesüljön egy vágópont, ami nagy segítséget jelentene számukra. A településhez legközelebb most Újkígyóson található ilyen.
Dinya Imre termékeihez egyébként Hunyán, a szüleinél tenyészti az alapanyagot biztosító sertést, aminek neveléséhez csak helyben termesztett, saját takarmányt használnak fel.
– Alapkövetelménynek tartottam, hogy csak házi jellegű sertést dolgozzak fel – hangsúlyozta Dinya Imre. – Az alaptermékeket készítem, köztük a vastag és vékonykolbászt, szalonnát, sütnivaló kolbászt és hurkát, törekedve a gyulai kolbászt megteremtő Stéberl András-féle tradíciók megőrzését. A Gyulai kolbász egyébként a hazai gasztronómia jellegzetes terméke, hungarikum. A gazdasági szegmensek szinergiáját jól jelzi, hogy a hamarosan megjelenő Gyula kártya elfogadóhelyei között is ott lesz a manufaktúra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.