BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyomorbarát vitaminok

Szinte minden ember kénytelen élete során megküzdeni ilyen-olyan emésztési gondokkal. Az emésztési zavarok a családorvosok szerint az egyik leggyakoribb panasz, és az orvostudomány is valódi élettani problémaként tartja számon

A felfokozott életritmus, a stressz, a rendszertelen életmód, a mozgáshiány, a nem megfelelő táplálkozás, valamint a lelki problémák mind-mind kihatnak emésztésünkre, amelyre nagyon is érdemes odafigyelnünk, hiszen hosszú távon akár komolyabb következményekkel is járhat, ha nem gondoskodunk gyomrunk egészségéről, nyugalmáról.

A rendszeres, egészséges táplálkozással, a megfelelő mennyiségű vitamin- és tápanyag-bevitellel nemcsak, hogy megszüntethetjük az esetleges problémákat, hanem meg is előzhetjük azok kialakulását! A szükséges vitaminokat tartalmazó gyümölcsök és zöldségek fogyasztása elengedhetetlen egész szervezetünk, valamint emésztésünk szempontjából is. Noha a gyümölcslevekkel kapcsolatban ez ritkábban kerül szóba, de pontosan ez okból alkottak meg a szakemberek különleges, „gyomorbarát” gyümölcsleveket, amelyek segítségével mindig egészségben tarthatjuk magunkat, és gyomrunkat egyaránt!


A felnőttek 40 százaléka

panaszkodik

Az optimális emésztés elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Ám a mai felgyorsult világban a ránk nehezedő nyomás, a munkahelyi gondok, a fokozott stressz, és az ezek következtében kialakuló lelki problémák mellett gyomrunk nyugalmának, egészségének megőrzése igencsak nehéz feladat. Így nem csoda, hogy a felnőtt lakosság körülbelül 40 százaléka küzd emésztései zavarokkal élete során.

Gyomrunk egészségét leginkább úgy tudjuk megőrizni, hogy megfelelő mennyiségben fogyasztunk vitaminokat és ásványi anyagokat, különösen kolint és kalciumot. A B-vitaminok csoportjába sorolható kolin számos létfontosságú biológiai folyamatban vesz részt. Ez a különleges vitamin többek között segít megőrizni a sejthártya épségét, részt vesz a sejt információ- átadásában, az energia ellátásában, a zsírok anyagcseréjében, valamint szabályozza az epe működését, ezen kívül erősíti a hajszálerek falát, ezáltal hozzájárulva a vérnyomás, és a szervezet feszültségének csökkentéséhez. Sőt, újabban az Alzheimer-kór kezelése terén is jelentős eredményeket értek el ennek a vitaminnak az alkalmazásával.

A kalcium köztudottan az egyik legelemibb ásványi anyag, hiszen minden sejtünk és szövetünk működéséhez elengedhetetlenül szükséges. Jelentős szerepet játszik csontjaink, izmaink, emésztő-, illetve idegrendszerünk megfelelő működtetésében, valamint a véralvadásban, és a kedvező vérnyomás fenntartásában, illetve a csontritkulás csodafegyvereként is számon tartjuk.


A gyomorbarát

gyümölcslevek

Kifejezetten azokra az időszakokra, amikor szervezetünk nagyobb fizikai, vagy lelki megterhelésnek van kitéve, érdemes több gyomorbarát vegyes gyümölcslevet fogyasztani, amely hatékonyan képes megőrizni gyomrunk egészségét. A kolinnal és kalciummal dúsított vegyes gyümölcslé hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ellenben biztosítja a szervezet számára fontos tápanyagokat a fehér szőlő, az alma, az eper, a bodza és a berkenye harmonikus összhangjával. A fehér szőlő magas pektin és atnocianid hatása miatt hatékony a szív és érrendszeri problémák orvoslásában, az alma magas flavonoid tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns, gyulladáscsökkentő, valamint emésztést segítő hatással rendelkezik, míg az epret nagyanyáink étvágygerjesztő, gyomornyugtató, valamint baktériumölő csodagyümölcsként tartották számon.

Kevésbé ismertek: berkenye és bodza

A berkenyéről mondják, hogy akár egymagában is képes felvenni a harcot a legtöbb civilizációsnak nevezett betegséggel, vagyis a szívinfarktussal, a rákkal, a cukorbetegséggel, valamint az anyagcsere-betegségekkel. A bodza rendkívül gazdag ásványi anyagokban, valamint kiváló öregedésgátló hatással bír antioxidánsainak köszönhetően.

A kíméletes, kézműves eljárással kinyert gyümölcslé az eredeti gyümölcs legfontosabb összetevőit tartalmazza, ezáltal támogatja emésztőrendszerünk működését.

A kíméletes, kézműves eljárással kinyert gyümölcslé az eredeti gyümölcs legfontosabb összetevőit tartalmazza, ezáltal támogatja emésztőrendszerünk működését.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.