A felfokozott életritmus, a stressz, a rendszertelen életmód, a mozgáshiány, a nem megfelelő táplálkozás, valamint a lelki problémák mind-mind kihatnak emésztésünkre, amelyre nagyon is érdemes odafigyelnünk, hiszen hosszú távon akár komolyabb következményekkel is járhat, ha nem gondoskodunk gyomrunk egészségéről, nyugalmáról.
A rendszeres, egészséges táplálkozással, a megfelelő mennyiségű vitamin- és tápanyag-bevitellel nemcsak, hogy megszüntethetjük az esetleges problémákat, hanem meg is előzhetjük azok kialakulását! A szükséges vitaminokat tartalmazó gyümölcsök és zöldségek fogyasztása elengedhetetlen egész szervezetünk, valamint emésztésünk szempontjából is. Noha a gyümölcslevekkel kapcsolatban ez ritkábban kerül szóba, de pontosan ez okból alkottak meg a szakemberek különleges, „gyomorbarát” gyümölcsleveket, amelyek segítségével mindig egészségben tarthatjuk magunkat, és gyomrunkat egyaránt!
A felnőttek 40 százaléka
panaszkodik
Az optimális emésztés elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Ám a mai felgyorsult világban a ránk nehezedő nyomás, a munkahelyi gondok, a fokozott stressz, és az ezek következtében kialakuló lelki problémák mellett gyomrunk nyugalmának, egészségének megőrzése igencsak nehéz feladat. Így nem csoda, hogy a felnőtt lakosság körülbelül 40 százaléka küzd emésztései zavarokkal élete során.
Gyomrunk egészségét leginkább úgy tudjuk megőrizni, hogy megfelelő mennyiségben fogyasztunk vitaminokat és ásványi anyagokat, különösen kolint és kalciumot. A B-vitaminok csoportjába sorolható kolin számos létfontosságú biológiai folyamatban vesz részt. Ez a különleges vitamin többek között segít megőrizni a sejthártya épségét, részt vesz a sejt információ- átadásában, az energia ellátásában, a zsírok anyagcseréjében, valamint szabályozza az epe működését, ezen kívül erősíti a hajszálerek falát, ezáltal hozzájárulva a vérnyomás, és a szervezet feszültségének csökkentéséhez. Sőt, újabban az Alzheimer-kór kezelése terén is jelentős eredményeket értek el ennek a vitaminnak az alkalmazásával.
A kalcium köztudottan az egyik legelemibb ásványi anyag, hiszen minden sejtünk és szövetünk működéséhez elengedhetetlenül szükséges. Jelentős szerepet játszik csontjaink, izmaink, emésztő-, illetve idegrendszerünk megfelelő működtetésében, valamint a véralvadásban, és a kedvező vérnyomás fenntartásában, illetve a csontritkulás csodafegyvereként is számon tartjuk.
A gyomorbarát
gyümölcslevek
Kifejezetten azokra az időszakokra, amikor szervezetünk nagyobb fizikai, vagy lelki megterhelésnek van kitéve, érdemes több gyomorbarát vegyes gyümölcslevet fogyasztani, amely hatékonyan képes megőrizni gyomrunk egészségét. A kolinnal és kalciummal dúsított vegyes gyümölcslé hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ellenben biztosítja a szervezet számára fontos tápanyagokat a fehér szőlő, az alma, az eper, a bodza és a berkenye harmonikus összhangjával. A fehér szőlő magas pektin és atnocianid hatása miatt hatékony a szív és érrendszeri problémák orvoslásában, az alma magas flavonoid tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns, gyulladáscsökkentő, valamint emésztést segítő hatással rendelkezik, míg az epret nagyanyáink étvágygerjesztő, gyomornyugtató, valamint baktériumölő csodagyümölcsként tartották számon.
A kíméletes, kézműves eljárással kinyert gyümölcslé az eredeti gyümölcs legfontosabb összetevőit tartalmazza, ezáltal támogatja emésztőrendszerünk működését.
A kíméletes, kézműves eljárással kinyert gyümölcslé az eredeti gyümölcs legfontosabb összetevőit tartalmazza, ezáltal támogatja emésztőrendszerünk működését.-->
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.