Cégvilág

Volán-MAHART megállapodás a felújított hajón

Teljes felújítás után ismét szállíthatja a turistákat a MAHART PassNave Kft. Dömös nevű motoros hajója, amelynek avatásán a hajózási társaság és és a Volánbusz Zrt. megerősítette stratégiai együttműködését.

A két közlekedési vállalat megállapodása alkalmából Dévényi Gergely, a Volánbusz vezérigazgatója kiemelte, hogy a hajózási társasággal együttműködve alternatív közlekedési lehetőséget ajánlanak a Duna-kanyarba utazóknak azáltal, hogy hajóra és autóbuszra érvényes kombinált menetjegyet kínálnak.

A Volánbusz és a Mahart PassNave a szerződése értelmében lehetőség nyílt az informatikai rendszerek adatátviteli kommunikációs csatornáinak összehangolására és kölcsönös elszámolás alapján a több jegyértékesítési módra van lehetőség. Így például a MAHART PassNave utazási irodája, a Mahart Tours nemzetközi buszjegyek mellett kombinált szárnyashajó-autóbuszjegyeket értékesíthet. A belföldi és bécsi kombinált autóbuszos és hajós menetjegyek bevezetésével a két társaság célja, hogy fejlesszék a Duna-kanyar és a Pilis turizmusát.

Spányik Gábor, a 110 éves, több mint 30 hajóval, 70 kikötővel, több mint 100 úszótesttel rendelkező Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója pedig elmondta, hogy a tavalyi az állami tulajdonba kerülés lehetővé tette új fejlesztések indítását, az állami vállalatokban rejlő szinergiák kihasználását. Így megkezdődhet a hajózási társaság jegypénztáraiban a Budapest-Szentendre-Esztergom, Esztergom-Szentendre-Budapest, valamint a Budapest-Vác és Vác-Budapest útvonalra az autóbuszjegyek értékesítése is. Így a kirándulók megtehetik, hogy a fővárosból hajóval mennek föl a Dunakanyarba, visszafelé pedig busszal jönnek.

Az eseményen Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy a PassNave és a kormány tervei között szerepel a hajóflotta és további kikötők felújítása, a hajóállomások elérhetőségének javítása, a szolgáltatások színvonalának emelése, a vízi közlekedési útvonalak és lehetőségek összekapcsolása a közúttal és a vasúttal. Mindezek által a kormány célja a nemzeti gyarapítása.

Ami a Dömöst illeti, a 14 millió forint értékű, saját pénzből finanszírozott munkát a cég szakemberei végezték, és a hajó lett a társaság második budapesti városnéző járata, amely idén még a Vigadó téri hajóállomástól a Margit-szigetre jár, de a jövő évtől már a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumtól fog indulni.

A  klimatizált és akadálymentesített Dömöst alkalmassá tették előadások, konferenciák megtartására is, mivel az alsó szinten beépített 132 új ülés kivehető. Videó rendszert is beszereltek, ami lehetőséget biztosít prezentációk, filmek bemutatására ugyanakkor a tíz monitoron Budapest nevezetességeit is be lehet mutatni a haladási útvonallal szinkronban.

PassNave Mahart Volánbusz Duna-kanyar
Kapcsolódó cikkek