Cégvilág

Megvannak az ötödik trafikpályázat győztesei

Kihirdette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. a május 13-án kiírt ötödik körös trafikpályázatok eredményét.

Összesen 70 koncesszió talált gazdára Abádszalóktól Vaskeresztesig, de egy ózdi és egy nyíregyházi koncesszió is elkelt. Eredetileg 88 koncessziós jogot hirdettek meg 20 évre, ezekre 659 pályázat érkezett be. A hatalmas túljelentkezés a budapesti trafikoknak volt köszönhető, ugyanis most 22 fővárosi koncessziót osztottak ki, például a XVII. kerületében 6 koncessziós jogot, de a XVIII. kerületben 3-at, a III., V., XVI., XXII. kerület mindegyikében kettőt.

A lista ezúttal is csak a település és a pályázó nevét tartalmazza. Az NDN korábban azt közölte, hogy a beérkezett pályázatok nagy számára és ennél fogva jelentkező jelentős ügyteher miatt kellett meghosszabbítani az elbírálási határidőt.

A negyedik koncessziós pályázat eredményét március 14-én hirdette ki az ND Zrt.: 127 nyertes volt, és 18 településnél nem született szerződés. Ennek oka általában az volt, hogy a szükséges engedélyeket a pályázók nem tudták időben beszerezni. A NAV listája szerint jelenleg 6014 trafik rendelkezik vámhatósági engedéllyel.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek