Cégvilág

Nem sajnálják a pénzt a magyarok, ha mulatozásról van szó

Szélsőségekben gazdag volt az idei év a turizmus számára, és nem csak az időjárás tekintetében – derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. „Az elmúlt hónapokat tekintve a legolcsóbb szállásfoglalásnál 2 fő 1500 forintért rendelt szobát egy éjszakára.

A szezon legdrágább foglalását épp egy nappal korábban rögzítettük, akkor 880 ezer forintot szánt valaki a dobogókői szállásra” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. Bár a portál adatai szerint a foglalások legnagyobb része egy-két éjszakára szólt, olyan is volt, aki 30 napra bérelt ki egy szolnoki apartmant.

A Szallas.hu a szélsőséges eredményekre tekintettel felmérést készített a hazai szállásadók körében a kiugró értékekről. Úgy tűnik, főleg akkor nem sajnáljuk a pénzt, ha mulatunk – volt, aki 65 ezer forintért fogyasztott a minibárból, máshol fejenként 20 ezer forintért rendeltek a vendégek a szálloda éttermében. A legnagyobb számlát azonban egy 2 ezer fős rendezvény résztvevői csinálták, akik összesen 9 millió forintért ettek-ittak egy étteremben. „Sok szállásadónál az esküvőkhöz kapcsolódnak a legmagasabb számok, mivel nem ritkák a 2-400 fős lagzik sem, de volt, ahol csak a zenekar létszáma 50 főre rúgott” – ismertette a több mint száz szállásadó részvételével készült felmérés eredményeit a portál vezetője.

A szállásfoglalókkal kapcsolatban is számos rekord született: többen mondták, hogy kilencven év feletti vendégük is volt már, de a legidősebb hazai utazó egy 103 éves ember volt. Néhány vendég a kiugróan sok csomag miatt maradt emlékezetes a szállásadók számára: volt, aki egymaga 8 bőrönddel érkezett, más 5 utazótáskát pakolt össze – igaz, csak két napra foglalt szállást. A szálláson elhelyezett házi kedvenceket tekintve is akadtak érdekességek: a legtöbb állatot valószínűleg az a szállásadó fogadta, akinél egy nemzetközi kutyakiállítás alkalmával 16 tacskó volt.

legdrágább Dobogókő szállás
Kapcsolódó cikkek