Cégvilág

Megkezdődhet az M30-as folytatásán a nyomvonal kijelölése

Megkötötte a szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a közbeszerzésen nyertes cégekkel az M30-as gyorsforgalmi út Miskolc-Tornyosnémeti 65 kilométeres szakaszának nyomvonal-kijelölésére, a környezeti hatástanulmány valamint az előzetes régészeti dokumentáció, továbbá az útszakasz értékelemzésének elkészítésére január 13-án - közölte a hétfői Közbeszerzési Értesítőben a beruházó társaság.

Az út kétszer kétsávos lesz, mindkét oldalán leállósávval. Az útszakaszra hét külön szintű csomópontot, egy tengelysúlymérő-állomást, egy mérnökségi telepet, továbbá négy pihenőhelyet kell tervezni. A környezeti hatástanulmányt, valamint a régészeti dokumentációt két nyomvonal-változatra kell kidolgozni.

A nyílt közbeszerzésnek ezt a részét - közös ajánlattevőként - a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., a RODEN Mérnöki Iroda Kft. valamint az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft. nyerte, az eredetileg becsült nettó 150 millió forint helyett 146,8 millió forinttal.

Az értékelemzés elkészítésének nyertese pedig - szintén közös ajánlattevőként - a MicroVa Fejlesztő Bt., az UTIBER Közúti Beruházó Kft. továbbá a Partner Mérnöki Iroda Kft. Itt a becsült összeg 10 millió forint volt, a nyertesek 9,6 millióért vállalták a munkát.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek