Cégvilág

Német kézbe kerülhet a lengyel TVN tévé

A német Bauer Media Group valószínűleg többségi részesedést szerez a lengyel TVN tévétársaságban, a megállapodást még ebben a hónapban bejelentik a Gazeta Wyborcza meg nem nevezett forrása szerint.

 A TVN iránt több médiavállalkozás is érdeklődött – írta a Reuters –, miután tavaly év végén a francia Vivendi és a lengyel ITI holding bejelentették, hogy vevőt keresnek közös 51 százalékos részesedésükre.

Ágazati értesülések szerint az egyesült államokbeli Time Warner és a Discovery Communication is a komoly jelentkezők között volt, de a legjobb ajánlatot a Bauer Media adta. Utóbbi már most is jelen van Lengyelországban, több magazin mellett a Grupa RMF rádió és az Interia pl. portál tulajdonosaként. A német csoport négy kontinens16 országában tevékenykedik, több mint 600 magazin – jellemzően női, illetve életmódmagazinok –, valamint több mint 400 digitális médiatermék és 50 rádiócsatorna tartozik hozzá.

A 12 tévécsatorna mellett a TVN24 portál fölött is rendelkező, a varsói tőzsdén jegyzett TVN piaci értéke 6,2 milliárd zloty (1,7 milliárd dollár) körül van, nettó adósságállománya 2014 végén 2,08 milliárd zloty volt.

Németország tv Lengyelország TVN24
Kapcsolódó cikkek