BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Július végén bezár Gattyán luxusáruháza

Mintegy kétéves működés után július végén bezár Magyarország egyetlen multibrand divatpalotája, az Andrássy úton található Il Bacio di Stile áruház.

Gattyán György, a többségi tulajdonos Docler-csoport alapítója nem finanszírozza tovább a veszteségesen üzemelő létesítményt. Az ok a cég közleménye szerint egyebek mellett az Andrássy út elmúlt években igencsak megcsappant turistaforgalma és a költséges üzemeltetés. Az Il Bacio Kft. a közel száz alkalmazott többségét csoportos létszámleépítés keretében elbocsátja, erről már tájékoztatták az illetékes munkaügyi hivatalt. Tucatnyi dolgozót ugyanakkor tovább foglalkoztatnak a Docler más cégeinél. A csoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás felhívta a figyelmet: a kizárólag a divatpalota back office részlegét érintő, három héttel korábbi adóhatósági vizsgálatnak és a mostani bejelentésnek nincs köze egymáshoz.

Gattyán György az elmúlt hét évben 18 milliárd forintot költött a beruházásra, felújíttatta például az áruháznak otthont adó palotát. Az épület jövőjéről, hasznosításáról a többségi tulajdonos és az áruház ügyvezetése ugyanakkor még nem döntött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.