Cégvilág

Egyre többen hajtanak az Origóra

A VS.hu-t is kiadó New Wawe Productions Kft. az Origo legújabb kérője, a cég Matolcsy György rokonához köthető, a Magyar Nemzet szerint pedig eddig ők ajánlották a legtöbbet.

Simicska Lajos napilapja szerint így a portál a Magyar Nemzeti Bank "unortodox intézkedéseit" is támogathatná - írja a Népszava. Eközben kihirdették a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forint keretösszegű reklámtenderének győzteseit: Rogán Antal szomszédja, és Szijjártó Péter barátja is a befutók közt van.

A VS.hu-t kiadó New Wave Production Kft. is versenybe szállt az Origóért, valószínűleg ők ajánlhatták a legtöbb pénzt a 4-5 milliárd forintra taksált portálért. A vállalat Matolcsy György rokonához köthető - írta a Magyar Nemzet. A portál részéről Szilágyi Dániel megerősítette az ajánlattételt. Simicska Lajos lapja ezután azt fejtegette, miért kellhet a New Wawe-nek a portál: úgy látják, egyrészt egyfajta fúzióval növelnék a két online újság látogatottságát, mert a tulajdonosok nem elégedettek a VS.hu adataival, noha az új főszerkesztő, Lebhardt Olivér olvasottság növekedést ígért posztja elfoglalásakor - olvasható a Népszava cikkében.

Másrészt az Origót "a jegybank házi médiumává, de legalábbis az MNB unortodox intézkedéseit jobban támogató orgánummá" alakítanák: ezt a VS.hu-nál történt egyéb események is alátámaszthatják, például februárban a Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek kemény kérdéseket feltevő Keller-Alánt Ákost eltávolították a portáltól - a cikk teljes terjedelmében a Népszava oldalán érthető el.

vs.hu simicska origo
Kapcsolódó cikkek