Cégvilág

Az ügyfelek pártszimpátiája is érdekli az Ubert

Szokatlan kérdőívet küldött ki az Uber taxiszervező cég, az ügyfeleik politikai aktivitásáról is érdeklődnek.

Szokatlan kérdőívet küldött ki magyar ügyfeleinek az Uber taxiszervező cég. A cég szolgáltatását igénybe vevő, így a rendszerében szereplő felhasználók mailen kaptak egy kérdőívet a társaságtól, amelyben többnyire a szokványos kérdésekre várják a választ. A bevezetőben azt írják: "Szeretnénk megköszönni, hogy továbbra is az Uber rendszerét használod arra, hogy egyszerűen, olcsón és biztonságosan utazz Budapesten. Emailünk legfontosabb célja ezúttal nem az, hogy mi informáljunk téged, hanem, hogy te adhass visszajelzést nekünk. Szeretnénk megtudni többet arról, hogy mit gondolsz az Uberről, mert a véleményed hozzájárul a szolgáltatás színvonalának javításához." A kérdések többsége igazodik is ehhez, arról érdeklődik honnan értesült a felhasználó az Uberről, milyen célból használja, mennyire elégedett vele, milyen szolgáltatásra lenne még szüksége.

Van azonban három olyan kérdés, amely teljességgel szokatlan egy ilyen ügyfélkérdőíven. Az Uber ugyanis rákérdez a felhasználók politikai aktivitására, illetve konkrét pártszimpátiájára is. Az alábbi három kérdést teszi fel:

- Adtál le szavazatot a legutóbbi parlamenti választásokon?
- Ha a választásokat most vasárnap tartanák, részt vennél?
- Ha a választásokat most vasárnap tartanák, melyik pártra adnád le a szavazatodat? Utóbbi kérdésnél fel is sorolják a parlamenti pártokat, de más válaszra is lehetőséget adnak.

A kitöltő mindhárom politikai kérdésnél választhatja a "Nem szeretnék válaszolni" lehetőséget is.

Ezen felül az Uber arra is rákérdez, hogy a felhasználó mennyire elégedett azzal, ahogy a jelenlegi kormányzat az üzleti szférát szabályozza. Ezt egy ötfokozatú skálán lehet megjelölni több témakörben.

felmérés pártszimpátia Uber
Kapcsolódó cikkek