Cégvilág

Keddtől nincs Napi Gazdaság

Keddtől Magyar Idők néven jelenik meg a Napi Gazdaság, amely nem csupán az eddigi nevétől vált meg, hanem a színétől is, amellyel mostanáig az üzleti lap jellegét hangsúlyozta. A lazacszín helyett fehér újságpapírra nyomják, ahogyan a többi közéleti napilapot is.

A magát mostantól konzervatív közéleti napilapként azonosító újság tartalmában már korábban bekövetkezett a változás. Miután áprilisban Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet korábbi résztulajdonos-főszerkesztője megvásárolta a lapot a Századvégtől, szakítottak a korábbi üzleti-gazdasági tematikával, és rövid idő alatt klasszikus közéleti tartalomra álltak át, amely oldal- és rovatfelépítésében megegyezik a többi politikai napilappal.

A Csermely Péter főszerkesztő vezette lapnál ezek után a mostani váltás már csak a névben, a színben és némileg a dizájnban jelent változást. Ezzel a változással tulajdonképpen csak lezárták azt a folyamatot, amelynek során üzleti napilapból politikai újsággá váltak. Ezt egyébként emblematikusan jelzi az új néven először megjelent keddi szám, amely kétoldalas interjút közöl Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetővel és egész oldalas véleménycikket Bencsik Andrásnak, a Demokrata főszerkesztőjének tollából.

A Napi Gazdaság 1991-ben vált ki a Világgazdaságból, akkor még Napi Világgazdaság néven jelent meg a lap. A Napi Gazdaság elnevezést 1992 januárjától használták, és 2003-ban tértek át a fehér papírról a lazacszínű papírra.

A kiadvány a Világgazdaság mellett a másik üzleti napilapnak számított. A Napi Gazdaság 2007-ben a jelentős online portfóliót birtokló CEMP-hez került, majd a nyomtatott változatott 2013-ban megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Tőle vásárolta meg a lapot kiadó céget Liszkay, majd rövid időn belül résztulajdonosként beszállt a társaságba a Continental dohányipari csoport is.

A mostani váltás nyomán a Világgazdaság maradt az ország egyetlen üzleti, gazdasági napilapja.

sajtó Magyar Idők Napi Gazdaság napilap
Kapcsolódó cikkek