Cégvilág

A nemzetközi piac meghódítására készülnek az iwiw alapítói

Az iwiw egykori alapító cége a nemzetközi piac meghódítását tűzte ki céljául.

Virgo International néven közös céget hozott létre a Virgo Systems és a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). Az iwiw egykori alapító cége a nemzetközi piac meghódítását tűzte ki céljául, melynek eléréséhez januártól az SZTA befektetése is hozzájárul.

Az elkövetkezendő években a Virgo International tervei között szerepel egy olyan nemzetközi képviseleti hálózat kiépítése, melyben az adott projekt szükségleteit figyelembe véve saját erőforrásból helyez ki egy-egy product owner-t vagy akár egy egész - megfelelő nyelvtudással rendelkező - agilis fejlesztői csapatot. A már folyamatban lévő osztrák, svájci, svéd és dubaji projektek megvalósításán felül elsődleges cél az, hogy a Virgo nyugat-európai partnercégekkel együttműködve vegyesvállalatokat hozzon létre, majd ezt a modellt a későbbiekben akár a tengeren túlra is kiterjessze.

A Virgo saját termékeik validálása mellett, - melyek közül a legismertebb az iwiw - egyedi fejlesztésű, minőségi szoftvertermékek előállításával, informatikai és agilis fejlesztési módszertani tanácsadással foglalkozik. A Virgo Systems vállalkozást három gyerekkori barát indította 2000-ben, és a cég mára egy több, mint száz fős szakembergárdát foglalkoztató középvállalattá nőtte ki magát.

iwiw
Kapcsolódó cikkek