Cégvilág

Nyáron érkezhet az új csúcsmobil

Akár már júliusban bemutathatják a Samsung újabb csúcstelefonját, a Galaxy Note6-ot, ami 6 gigabyte RAM-mal és 4K-s kijelzővel csábíthatja a fogyasztókat.

Alig kezdték meg a Samsung legújabb csúcskategóriás telefonjainak, a Galaxy S7-esnek és az S7 edge-nek a forgalmazását, máris egyre több hír érkezik a néhány hónapon belül várható újdonságról, a Galaxy Note6-ról. Az eszköz elődjét, az 5-ös szériát tavaly augusztusban mutatták be, és több technológiai portál is arról számolt be a napokban, hogy a phablet – a méretet tekintve az okostelefonok és a táblagépek közötti készülék – kategóriát képviselő eszközt idén nyáron ismerheti majd meg a világ. Sőt, egyes információk szerint ez már júliusban megtörténhet.

Az eddig kiszivárgott adatok alapján egy rendkívül erős készüléket dobhat piacra a Samsung, a Note6 ugyanis 6 gigabyte-os RAM-ot kaphat, és a február végén bemutatott S7-es mobilokhoz hasonlóan Exynos 8890-es, illetve Snapdragon 820-as processzorral ellátott modellek is érkezhetnek a piacra. Mivel a múlt évben az akkori csúcstelefonnak számító Galaxy S6-osokhoz nagyon hasonló hardvert építettek be az új Note-okba, idén is hasonlóra számítanak a szakértők.

Ez a gyakorlatban egyebek között egy 12 megapixeles kamerát, valamint vízálló borítást jelent, emellett várhatóan microSD kártyával bővíthető lesz majd az új készülék memóriája, így 64, 128 vagy akár 256 gigabyte-os tárhellyel is gazdálkodhatnak majd a felhasználók. Az előzetes hírek szerint 4K felbontású Super AMOLED kijelzőt kap majd a Note 6, ami még alkalmasabbá teheti az eszközt, hogy a Samsung virtuálisvalóság-sisakjával, a Gear VR-rel használják.

Az is szinte biztos, hogy a korábbi modellekhez hasonlóan az új Note is rendelkezik majd a Samsung speciális tollával, amellyel a kijelzőre lehet írni, és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokkal. Tavaly a dél-koreai cég egy olyan újítással is meglepte a felhasználókat, amely lehetővé tette, hogy akkor is lehessen írni a tollal a képernyőre, amikor nem aktív a telefon. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy idén készülnek-e valamilyen újdonsággal ezen a területen. Az előző Note modell másik érdekessége a felcsatolható fizikai billentyűzet volt, ami egyértelműen jelezte, hogy a Samsung ezzel az eszközzel a céges felhasználók világába is be akart törni. Az előzetesen kiszivárgott hírekből egyelőre az nem derült ki, hogy ez a kiegészítő elérhető lesz-e az új Note-hoz is.

A Samsung továbbra is őrzi vezető pozícióját az okostelefon-gyártók között, fölénye azonban az elmúlt években jelentős mértékben csökkent. A múlt év vége felé azonban az értékesítési adatok már biztató jeleket mutattak, a harmadik negyedévben például sikerült megtartani az egy évvel korábbi piaci részesedést, míg 2015 utolsó három hónapjában nagyobb szeletet hasítottak ki maguknak az okostelefon-szegmensből, mint 2014 végén. A februárban bemutatott Galaxy S7-est is kedvezően fogadták a fogyasztók az első jelzések alapján, az előrendelések felülmúlták a korábbi rekordokat.

csúcsmobil Samsung
Kapcsolódó cikkek