Cégvilág

Másfél milliárdot is felemészthet évente Habonyék napilapja

Minimum másfél milliárd forintba kerül évente az új ingyenes napilap, a Lokál fenntartása, amelyet június elejétől akar piacra dobni Habony Árpád cége - írja a Népszabadság.

A Népszabadság szerint évente mintegy másfél milliárd forintba kerülhet a június 6-tól ingyenes napilappá váló Lokál fenntartása. A Habony Árpád és Győri Tibor közös cégéhez, a Modern Média Grouphoz tartozó lapról azt írják, hogy a 16 oldalas, kézi terjesztésű napilap szerkesztőségének személyi költségei 200 millió, nyomdaköltsége pedig 400-500 millió forint lehet. A terjesztéssel kapcsolatos költségek pedig elérhetik a félmilliárd forintot. A tervek szerint a lapot június 6-tól naponta 150 ezer példányban nyomtatják, s megmarad a tavaly indított hetilap is, Lokál Extra néven.

A Népszsabadság azt írja, a Lokált jórészt állami hirdetésekből tartják majd fenn, és állítólag a BKV, a MÁV illetve a Volán is partner lesz a terjesztésben. A BKV tavaly nem hosszabbította meg az eddigi legnagyobb ingyenes napilap, a Simicska Lajoshoz köthető Metropollal kötött korábbi szerződését. A lap egyik nagyvállalatot sem érte el.

lokál habony árpád
Kapcsolódó cikkek