Cégvilág

Óriási szerencsejáték-üzlet alakul

A Rank Group és a 888 fogadóiroda közös ajánlatot tettek egyik legnagyobb brit riválisuk, a William Hill felvásárlására.

A Rank Group szerencsejáték-szervező és a 888 fogadóiroda közös ajánlatot tettek egyik legnagyobb brit riválisuk, a William Hill felvásárlására – tudta meg a Financial Times. Részvényenként 364 pennyt kínálnak, ezzel 3,6 milliárd fontra értékelve a William Hillt. Ha az egyesüléssel elérhető szinergiákat is beszámítják, akkor 408 pennyre szökik fel a megajánlott tarifa. Ha megvalósul a fúzió, akkor a trió az évi 2,7 milliárd fontos bevételével a brit piac harmadik legnagyobb szereplőjévé lép elő.

Tavaly még a William Hill tett 700 millió fontos ajánlatot a 888-ra, amit visszautasítottak. A William Hill célja az volt, hogy a 888 révén az online szerencsejátékok piacán erősítse meg pozícióját. Ők ketten, valamint a kaszinókkal és bingótermekkel rendelkező Rank nagyobb nemzetközi lefedettséget érnének el közösen, mivel a William Hill bevételeinek 85 százalékát hazai földön, a 888 pedig forgalma felét külföldön bonyolítja le. A William Hillnél a nemzetközi terepen való terjeszkedés stratégiai célnak számít, ám eddig nem sok eredményt tud e téren felmutatni.

william hill szerencsejáték fogadás
Kapcsolódó cikkek