Cégvilág

Részvénytársasággá alakul Frenreisz Károly cége

Az Omega Trading Kft. szeptember végével vált cégformát, és a jelenlegi 3 millióról 5 millió forintra emelik az alaptőkéjét.

Zártkörűen működő részvénytársasággá alakul az LGT és a Skorpió zenekarok alapítójaként ismert Frenreisz Károly cége. A rockzenész a hang- és fénytechnikában utazó Omega Trading Kft. ügyvezetője és tulajdonosa két gyermekével együtt. A társaság szeptember végével vált cégformát, és a jelenlegi 3 millióról 5 millió forintra emelik az alaptőkéjét. Az Omega Trading Zrt. családi vállalkozás marad, akárcsak az elődje. Elnök-vezérigazgatója Frenreisz Zoltán és Frenreisz Zsófia lesznek 30-30 százalékos tulajdonosi részesedéssel, a neves rockzenész pedig igazgatósági tagként folytatja 40 százalékos tulajdonosi aránnyal.  

Az 1990-ben alakult cég elődjét, az Omega Rockzenei GMK-t még a 80-as évek közepén indították. Frenreisz és zenésztársai bemutatkozó honlapjuk szerint azokat a hang- és fénytechnikai eszközöket hasznosították, amelyeket az Omega, a Skorpió és az Edda zenekarokban használtak. A vállalkozás a rendszerváltás után kft.-vé alakult át, és ma már piacvezető a hazai hang- és fénytechnikai szolgáltatók között. Ők nyújtották a technikai támogatást számos nagy koncerthez az elmúlt két és fél évtizedben a Puskás Ferenc Stadionban, a Papp László Budapest Sportarénában vagy éppen a Szigeten. 

A 18 főt foglalkoztató társaság számai egy jól működő céget mutatnak. Árbevétele több mint egy évtizede stabilan 300-400 millió, adózott eredménye az utóbbi években 70 és 110 millió forint között alakult. A vállalkozás tőkeellátottsága kiváló, saját tőkéje tavaly közel 450 millió forint volt, miután az eredménytartalékban több mint 414 millió forint halmozódott fel az évek során. A cég befektetett eszközei tavaly meghaladták a 684 millió forintot.

omega frenreisz
Kapcsolódó cikkek