Cégvilág

Kiegészítőkkel erősít a Lenovo

Várhatóan a jövő év első negyedévében lesz itthon is elérhető hivatalos forrásból a Moto Z, illetve a Moto Z Play – mondta el a héten tartott bemutatón Kerepesi Ferenc, a Lenovo mobilüzletág-vezetője. A társaság még nyáron mutatta be a Moto Z-t, amelynek különlegessége, hogy moduláris okostelefon, vagyis különböző kiegészítőkkel más-más funkcionalitású eszközzé lehet átalakítani, azonban itthon egyelőre hivatalosan még nem került kereskedelmi forgalomba a készülék.

A héten tartott hazai bemutatón kiderült, hogy meglepően jól működik a projektor modul, a telefon hátlapjára rögzíthető kiegészítővel akár falra, plafonra vagy asztallapra is lehet képet kivetíteni, viszonylag jó minőségben. A készülék akár 70 hüvelykes (178 centiméter) képet is képes a felhasználó elé varázsolni, és a beépített saját akkumulátora nagyjából egyórás üzemidőt tesz lehetővé.

A Moto Z, követve a trendeket, természetesen a fényképezés szerelmeseinek is igyekszik kedvezni, egy speciális kamerakiegészítővel is rendelkezik az eszköz. A Hasselblad TrueZoom Moto Mod 12 megapixeles felbontásra képes, 10-szeres optikai és négyszeres digitális zoom érhető el, ha pedig valaki videót készítene, akkor Full HD-s filmet is elő tud állítani. A telefon egyébként alapból is egy 13 megapixeles saját hátoldali kamerával rendelkezik, míg a szelfik készítésére egy 5 megapixeles szenzor szolgál, és a prémiumkategóriás mobiloknál megszokott, a fotózás megkönnyítését szolgáló szoftveres funkcióval is bőven ellátták a Moto Z-t. Aki pedig még több funkcióra vágyik, annak érdemes lesz figyelnie a híreket a következő hónapokban, a Lenovo ugyanis további Modok (kiegészítők) piacra dobására készül.

A Moto Z 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixeles, AMOLED kijelzővel rendelkezik, Snapdragon 820-as processzor és 4 gigabájtnyi RAM biztosítja a zökkenőmentes működést. A készülékbe 2600 milliamperórás akkumulátor került, ami elsőre nem tűnik túl soknak, azonban beszámolók szerint egy napot könnyedén kibír feltöltés nélkül. Ráadásul ha nagyon lemerülne, akkor viszonylag gyorsan lehet javítani a helyzeten, ugyanis Turbo Charging gyorstöltő funkcióval is rendelkezik az eszköz.

 Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mennyibe kerülnek majd a Lenovo új telefonjai itthon, de a Moto Z egyértelműen a prémiumkategóriát képviseli, így az árképzés is ezt követi majd.

Moto Z Lenovo
Kapcsolódó cikkek