Cégvilág

Nem teljesített, kirúgták a Hyundai amerikai főnökét

Azonnali hatállyal elbocsátották Dave Zuchowskit, a Hyundai amerikai részlegének első emberét. Az Automotive News több egybehangzó forrásra hivatkozva azt írja: a szakembernek azért kellett mennie, mert a vállalat nem teljesítette a kitűzött eladási célokat - írta pénteki cikkében a totalcar.hu.

A Hyundai ugyan megerősítette, hogy Zuchowski elhagyja a céget, arról ugyanakkor nem ejtettek szót, hogy miért távozik - számol be oldalán a totalcar.

Csupán annyit tettek hozzá, hogy ez egy tavaly elkezdett átszervezés következő lépése. Amíg meg nem választják az új ügyvezetőt, átmenetileg Jerry Flannery alelnök veszi át az irányítást – ő már 1987 óta a Hyundainál dolgozik. Az utódkeresés mindenesetre már folyamatban van.

Zuchowski három évtizede van jelen az autóiparban, korábban a Fordnál és a Mazdánál is megfordult. 2014 óta vezette a Hyundai Motor Americát, a pozíciót John Krafciktól vette át. Krafciknak akkor lejárt a szerződése, most pedig a Google autonóm autóival foglalkozó Waymónál tevékenykedik.

főnök Zuchowski Amerika kirúgás Hyundai
Kapcsolódó cikkek