Cégvilág

Repülő motorral sokkol egy orosz társaság

Talán sohasem kerül majd be a hétköznapi járművek közé, de rendkívül izgalmas látványt nyújt működés közben az orosz Hoversurf által fejlesztett, leginkább repülő motorra emlékeztető berendezés.

A Scorpion–3 nevet viselő jármű a motorkerékpárok és a dróntechnológia ötvözésével jött létre, és a fejlesztők több, a biztonságot növelő megoldást is alkalmaztak. A társaság közlése szerint egy kimondottan ehhez a berendezéshez létrehozott szoftver szabályozza a sebességet és a magasságot.
Kérdés, hogy mennyire lehet működőképes hosszabb távon is az, hogy az alapvetően földfelszíni használatra szánt járműveket a levegőben működtetik. Világszerte több cégnél is dolgoznak lebegő közlekedési eszközök létrehozásán.

Az amerikai hadsereg például a közelmúltban jelentett be egy megállapodást az angliai központú Malloy Aeronauticsszal egy hasonló konstrukciójú jármű kidolgozására: elsősorban vezető nélküli, a készletek célba juttatására alkalmas berendezést kívánnak létrehozni. A dubaji közúti és közlekedési hatóság pedig az Ehang társasággal fogott össze, hogy utasok szállítására alkalmas drónt fejlesszenek, és a hírek szerint az idén már tesztelnek is egy ilyen járművet.

közlekedés drónok infokommunikáció
Kapcsolódó cikkek