Cégvilág

Újabb multi veszi le Ivanka Trump ruháit a polcokról

Újabb kereskedelmi lánc szünteti meg az elnök lánya, Ivanka Trump kollekciójának árusítását, mivel drasztikusan visszaesett irántuk a kereslet.

A Nordstrom után az Egyesült Államok egyik legnagyobb divatáruházlánca, a Sears is leveszi a polcokról Donald Trump lánya, Ivanka Trump kollekcióját. A Sears és a Kmart lánc tulajdonosa, a Sears Holding szóvivője szerint Ivanka ruhái iránt drasztikusan visszaesett a kereslet, ezért az áruházláncok inkább a nagyobb érdeklődésre számot tartó kollekciók forgalmazására koncentrálnak.

Mint azt megírtuk, korábban a Nordstrom áruházlánc jelentette be, hogy nem árusítják tovább az elnök lányának termékeit. Akkor Donald Trump felháborodott Twitter-üzenetben reagált, egyik tanácsadója pedig az áruházlánc bojkottjára szólított fel. Miközben a Nordstrom közlése szerint a rendelést a kereslet visszaesése miatt mondták vissza, Trump  az üzenetben azt panaszolta, hogy a lányával tisztességtelenül bánnak. Pedig - mint írta - "Ivanka nagyszerű ember".

Foglalkozott a Nordstrom döntésével Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője is. Szokásos napi sajtóértekezletén szerdán a szóvivő azt hangsúlyozta, hogy az áruház döntése közvetlen támadás az elnök politikája, egyben pedig az  Ivanka Trump által fémjelzett divatkollekció ellen  ellen. A szóvivő szerint  az elnöknek "joga van ahhoz, hogy apaként kiálljon a gyermekei mellett".

A múlt héten a Neiman Marcus áruházlánc is törölt honlapjáról mintegy tucatnyi Ivanka Trump-bizsut és kiegészítőt.

bojkott divat Ivanka Trump
Kapcsolódó cikkek