Cégvilág

A Moto Z már Magyarországon is kapható

Már Magyarországon is meg lehet venni a Lenovo Moto Z és Moto Z Play okostelefonokat, illetve a készülékcsalád igazi különlegességét kiegészítőket, a Moto Modokat. A társaság első moduláris felépítésű, ultravékony eszközei a Magyar Telekom kínálatában debütáltak nálunk, később pedig a nagyobb kiskereskedelmi üzletláncok polcain is elérhetők lesznek.

A Moto Z termékcsaládot még tavaly nyáron mutatta be a gyártó, így meglehetősen sokat kellett várniuk a hazai fogyasztóknak, hogy itthon is beszerezhessék, cserébe viszont már a hazai forgalmazás megkezdésekor a Moto Mod modulok teljes portfóliójából lehet választani. A moduláris kialakítás lényege, hogy különböző kiegészítőkkel más-más funkciójú eszközzé lehet átváltoztatni a telefont. A Moto Z termékcsalád hazai bemutatóján szerzett tapasztalatok szerint meglepően jól működő projektormodult sikerült készíteni a telefonhoz.

A készülék hátlapjára rögzíthető kiegészítővel akár falra, plafonra vagy asztallapra is lehet képet kivetíteni, viszonylag jó minőségben, és meglehetősen nagy, 70 hüvelykes (178 centiméter) képet képes a felhasználó elé varázsolni. Bár a Moto Z telefonok alapból is egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkeznek, egy másik eszközzel, a Hasselblad TrueZoom Moto Moddal egy másodperc alatt fényképezőgéppé alakítható a telefon, amely tízszeres optikai zoomra képes. Emellett minden Moto Z- és Moto Z Play-tulajdonos ingyen hozzáférhet a Hasselblad Phocus szoftveréhez, amely segít abban, hogy még jobb minőségű fényképeket készítsenek. A Moto Z 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixeles, AMOLED kijelzővel rendelkezik, Snapdragon 820-as processzor és 4 gigabyte-nyi RAM biztosítja a zökkenőmentes működést.

Moto Z Play okostelefon Moto Z Lenovo
Kapcsolódó cikkek