Cégvilág

Brandépítés képzőművészettel

A Budapesti Tavaszi Fesztivál ernyője alatt másodszor rendezik meg a Budapest Art Weeket. A budapesti képzőművészeti életre felfűzött, április 18-tól egy héten át tartó eseménysorozaton a számos egyedi program mellett tematikus túrák, galéria- és műterem-látogatások, épületbejárások, beszélgetések várják a képzőművészet iránt érdeklődőket.

A művészeti hét sajátossága, hogy ellentétben a galériás hétvégékkel, intézményeket, múzeumokat is bevonnak. A rendezvény legfontosabb célja átfogó képet adni egy város képzőművészeti életéről. Az idei Art Week, a tavalyi pozitív tapasztalatokra építve, nagyobb költségvetéssel, több intézmény bevonásával rajtol majd, és a múzeumi tárlatokat más műfajok – kortárstánc-előadások és irodalmi felolvasóestek – bevonásával igyekeznek még vonzóbbá tenni. Egy négyezer forintos karszalag megvásárlásával több mint százezer forintnyi program válik elérhetővé, de a legtöbb eseményre előzetes regisztráció szükséges, mert mindenhol gondot fordítanak a személyességre, a kiállítások megtekintése és a galériás túrák minden esetben vezetéssel zajlanak, és a látottak megbeszélésével zárulnak.
A hosszú távú brandépítés érdekében, a jövőben szeretnének megnyerni egy nagy céget főtámogatónak, hogy nemzetközi művészt és külföldi sajtóképviselőket is meg tudjanak hívni, és segítségükkel a későbbiekben a nemzetközi vérkeringésbe is bekapcsolódhassanak.

Az intézmények között a Magyar Nemzeti Galéria Georg Baselitz-kiállítással várja a látogatókat, a Kiscelli Múzeum Nádler István, a Kassák Múzeum Szemző Tibor tárlatával. Az Iparművészeti Múzeumban Breuer Marcell-kiállítás látható, a Ludwig Múzeumban pedig jugoszláv avantgárd gyűjtemény a 60-as, 70-es évekből. A magángalériák közül a Godot Galériában Bukta Imre, a Virág Judit Galériában Radák Eszter, az A.P.A. Galériában Verebics Ágnes, a Várfok Galériában Szirtes János tárlata lesz látható. A Budapest Art Week utolsó napjára egy már bejáratott és népszerű rendezvényt terveznek: a Nyitott Műtermek Délutánján műteremházakba viszik el az érdeklődőket, és találkozási, beszélgetési lehetőséget biztosítanak az ott alkotó művészekkel. A séták közül az egyik legizgalmasabbnak az építészek által a 4-es metró vonalát végigjáró építészeti-művészettörténeti túra ígérkezik.

Budapest Art Week Budapesti Tavaszi Fesztivál
Kapcsolódó cikkek