Cégvilág

Csúszás: szeptemberben indul a Digi mobiltelefon-szolgáltatása

A Digi eredetileg március végén indította volna el mobiltelefon-szolgáltatását. Most viszont arról tájékoztatta az NMHH a Világgazdaságot, hogy a társaság szeptember 13-ra módosította a mobilszolgáltatás várható kezdési időpontját.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Az egész országban jelen lennének Fotó: Darnay Katalin Az egész országban jelen lennének Fotó: Darnay Katalin[/caption]Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a Digi Kft. korábban március 21-ét jelölte meg a szolgáltatás megkezdésének tervezett időpontjaként. A start azonban már akkor is bizonytalannak tűnt, hiszen a távközlési cég sokáig semmi jelét nem adta az indulásnak, hiányoztak például az ilyenkor bevett marketingkampányok.

A Digi mobiltelefon-szolgáltatást kíván nyújtani, mégpedig az egész ország területén. Már egy ideje gőzerővel építkezik: területi lefedettsége növelését segíti, hogy a törvényi előírások értelmében a cégeknek meg kell osztaniuk a többiekkel szabad toronykapacitásaikat.

A forgalomban lévő 11 millió SIM kártyával jellemzett hazai mobiltávközlési piac erősen túltelített, aki itt új szereplőként meg akarja vetni a lábát, annak a konkurenciától kell ügyfeleket szereznie – nyilatkozták korábban a Világgazdaságnak szakértők. Ezt teszi majd a Digi is, amely várhatóan szokása szerint agresszív hódítást tervez, vagyis olcsóságával igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani a meglévő piaci tortából.

NMHH Digi mobiltelefon-szolgáltatás digi kft
Kapcsolódó cikkek