Cégvilág

Töltőállomás ilyet még nem csinált

Az első Mol arculatú, ENI-től vásárolt töltőállomáson az autóban ülve vásárolható étel és ital, a kútnál a nyártól már áram is „tankolható”.

A Mol átadta megújított, Szentendrei úti töltőállomását, amely egyike a közelmúltban az olaszországi ENI-től vásároltaknak. Az egység egyik érdekessége, hogyan az oda érkező autósok a járműből való kiszállás nélkül, a hatalmas monitorokon feltüntetett listából gyorsan rendelhetik meg, vehetik át és fizethetik is ki a szendvicset, süteményt, italt. Ugyanezt a választékot megkapják a töltőállomás üzletében működő Fresh Corner részlegben is.

„Töltőállomás ilyet még nem csinált” – értékelte cége lépését a csütörtök délelőtt avatón Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője. Mint a Világgazdaságnak elmondta, további újdonság a júliusban átadandó elektromos autó töltő pont, a helyét már kialakították. A pont a Mol olyan értelmében önálló, és az Istenhegyi úton működő utáni második kezdeményezése lesz, amely nem része annak az országos méretű e-töltő hálózati tervnek, amelyre a társaság az E.Onnal és a Nissannal készül.

Orosz András szerint cége nyitott sűrített gázzal is ellátni azt ezt igénylő autósokat, ebben a szegmensben egyelőre nem tapasztalt erőteljes keresletet. „Nekünk mindegy, hogy benzint, dízelt, gázt, áramot vagy mást keres az autós. A célunk az, hogy kiszolgáljuk, bármilyen hajtóanyag is az igénye” – jelentette ki.

Az ENI-től átvett kutak „molosítása” az eredeti ütemterv szerint halad. Orosz András lapunknak nem zárta ki, hogy egyes kutaktól esetleg megválik a Mol, megfogalmazása szerint „folyamatosan optimalizálni kell” a hálózatot. Az átvett kutak átalakítása sem egységesen, hanem a csoport kiskereskedelmi stratégiáját követve történik. Ütemes lesz a Fresh Cornerek megjelenése is, ezek száma 2018-ra elérheti a 700-at. A szakember cáfolta, hogy a Mol boltjai idővel felválthatják a cég egyes töltőállomásain működő Marché éttermeket. Hangsúlyozta, hogy a kétféle szolgáltatás el is tér egymástól, a Mol elégedett a Marché-együttműködéssel. Nem merült fel, hogy szerződésük megszűnne annak lejárta után.

Magyarországon a Mol az ENI-től 173 töltőállomást vett át. Ezek révén belföldön már közel 500 olyan benzinkútja van, amelyeknek – 2030-ig szóló stratégiája jegyében – erősítheti a megcélzott, új kiskereskedelmi jellegét, vagyis azt, hogy azokban egyre nagyobb legyen az üzemanyagokon kívüli termékek és szolgáltatások kínálata.

üzemanyagok ENI benzinkút olajtársaság Mol
Kapcsolódó cikkek