Cégvilág

Elindultak a Wizz Air balkáni járatai

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai nappal öt új útvonalat indít összekötve Budapestet öt nyugat-balkáni fővárossal: Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában - közölte a Wizz Air.

Az új útvonalak a várakozások szerint a jövőben fellendítik majd Magyarország és a Nyugat-Balkáni országok közötti üzleti és gazdasági kapcsolatokat, felpezsdítve a kétirányú turizmust.

A nemrég bejelentett asztanai és a mostani új útvonalakkal együtt, a Wizz Air már 11 új útvonallal bővítette 2017-ben a folyamatosan növekvő budapesti hálózatát. A légitársaság így már 62 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is.

[caption id="" align="alignleft" width="768"]Fotó: AFP Fotó: AFP[/caption]A légitársaság jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben 12 repülőgéppel, mindemellett a vállalat több mint 1000 munkatársat foglalkoztat hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben.

A budapesti sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A nyugat-balkáni régió fővárosaiba indított öt új, stratégiailag fontos útvonalunk ismételten megerősíti elkötelezettségünket Magyarország iránt. Az eddig bejelentett járatokkal együtt 2017-ben eddig már összesen 11 új útvonallal bővítettük budapesti kínálatunkat, összekötve a magyar fővárost 62 vonzó desztinációval."

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: “A Budapest Airport örömmel üdvözli a Wizz Air új, nyugat-balkáni járatainak elindulását, hiszen ezek az útvonalak évek óta hiányoztak a budapesti repülőtér desztinációs kínálatából. Ezeknek az új repülőjáratoknak nemcsak Magyarország, hanem Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegro és Koszovó népe számára van óriási jelentősége, hiszen hozzásegítenek az európai kapcsolatok megerősítéséhez" - írja a Wizz Air.

Macedónia Szkopje szarajevó Wizz Air közép- és kelet-európa
Kapcsolódó cikkek