Cégvilág

Egyelőre nem költözhetnek új helyre az elítéltek

Bár sok vállalkozás érdeklődését felkeltette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közbeszerzési pályázata, egyelőre nem épülnek büntetés-végrehajtási intézetek.

Bár sok vállalkozás érdeklődését felkeltette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közbeszerzési pályázata, de egyelőre nem épülnek büntetés-végrehajtási intézetek. A tervezésükre, kivitelezésükre vonatkozó tendert ugyanis eredménytelenítette a kiíró. Mégpedig azért, mert a legkedvezőbb pályázatban megajánlott ellenérték meghaladja a rendelkezésre álló pénzügyi fedezet mértékét, ezért az eljárás fedezet hiánya okán eredménytelen – olvasható a tájékoztatóban, bár az nem derült ki a felhívásból, hogy mennyi volt a beruházás becsült költsége.

A pályázat szerint négy helyszínen építenének börtönöket, ezek közül három olyan lenne, amelyben ötszáz főt tudnának elhelyezni, egyben pedig ezret.

A három ötszáz fős intézményre külön-külön az alábbi intézmények nyújtottak be érvényes pályázatot:

  • ZÁÉV Építőipari Zrt.,
  • Swietelsky Építő Kft. és a Swietelsky BauG.m.b.H közös ajánlata ; a HUNÉP Universal Építőipari Zrt.,
  • Modinvest Építőipari- Beruházó és Kereskedelmi Kft és a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. közös ajánlata ; a LATEREX Építő Zrt. és a Grabarics Kft.
  • Az egyedüli ezer fős intézményre az alábbi konzum nyújtott be érvényes pályázatot:

  • KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.; ÉPKAR Zrt..és a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. közös ajánlata
  • eredménytelen büntetés-végrehajtás pályázat
    Kapcsolódó cikkek