Cégvilág

Hárommilliót nyerhet a Családbarát munkahely

Idén is pályázhatnak a kis-, közepes és nagyvállalatok, valamint a költségvetési szervek a Családbarát munkahely címre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Nők a családban és a munkahelyen című konferencián.

Novák Katalin közölte, 2017-ben a pályázat keretösszege 60 millió forint, egy pályázó legfeljebb hárommillió forintot nyerhet el. A felhívásra június 30-ig lehet jelentkezni. Hozzátette, egyre több munkáltató felismeri, hogy mekkora versenyelőnyt jelent a családbarát gondolkodás a munkaerőpiacon. Az államtitkár úgy fogalmazott, egymást támogató család- és gazdaságpolitikára van szükség, hogy a gyermekvállalás ne lehessen akadálya a munkavállalásnak, és a munka se a családalapításnak.

Novák Katalin szólt arról is, hogy európai uniós finanszírozású projektekkel is próbálják segíteni a nők elhelyezkedését, valamint a munka és a magánélet összeegyeztetését. Ilyen program például a család társadalmi jelentőségének tudatosításához hozzájáruló Védőháló a családokért pályázat, valamint a Nők a családban és a munkahelyen című felhívás, amelynek célja, hogy „nőközpontok” létrehozásával országszerte helyi szinten segítsék a nők foglalkoztathatóságát tanácsadásokkal vagy képzésekkel.

családbarát munkahely munkaerőpiac családbarát
Kapcsolódó cikkek