Cégvilág

Millió dolláros szivarfüst

Ha már kulináris élvezetről van szó, egy kellemes konyak vagy armagnac mellé ejtsünk szót egy jó szivarról is, amellyel kerekké tehető az élmény, és amelynek szintén van francia vonatkozása.

A napokban mutatták be azt a Remy Martin Black Pearl Louis XIII Cognackal átitatott szivart, amely a világ legdrágább szivarja címet is megszerezte. A világon bárhova is rendeljük meg a Royal Courtesan Gurkhát, biztosak lehetünk benne, hogy megérkezik, hiszen 300 millió forintos árában benne van, hogy a gyártó személyesen szállít ki minden egyes dobozt. De mi is lehet ebben a drága dobozban?

A konyak, amelyben megmártóztak a levelek, 165 ezer dolláros, a szivarokat vakon sodorja egy kiválasztott csapat, természetesen kézzel. Így figyelmüket még a látás sem vonja el a finom műveletekről. A töltőanyag a Himalája környékéről származik, a napsütötte földek illatát hordozó Fiji vízen szűrik át. És hogy a vizuális élmény is teljes legyen, a borítóleveleket vékony aranyfüst papírral fedték be, a szivargyűrűt pedig ötkarátnyi apró fehér gyémánttal turbózták fel.

szivar divat luxus
Kapcsolódó cikkek